Hoe maak je je huis veilig voor baby’s?

Hoe maak je je huis veilig voor baby’s?

Om de wereld te ontdekken gebruiken baby’s niet alleen hun handjes en beentjes, maar vooral hun mondje. Alles grijpen ze vast. En alles wat ze maar te pakken krijgen willen ze in hun mond steken om hun omgeving te leren kennen. We moeten ze voortdurend in de gaten houden, hoewel we natuurlijk niet iedere beweging kunnen controleren. Daarom moeten we oplossingen vinden om je baby in huis goed te beschermen. Hierbij geven wij graag enkele tips om je huis zo veilig mogelijk te maken.


  1. In de eerste plaats is het belangrijk om de wereld door de ogen van je baby te bekijken. Kruip rond op handen en voeten en je ziet zelf hoe anders en boeiend je huis er dan uitziet! Gadgets en voorwerpen die kleiner of ongeveer even groot zijn als een babyvuistje zie je vaak over het hoofd als je gewoon rechtop staat. Op handen en voeten zie je ze meteen liggen. Raap ze snel op en berg ze op.
  2. Stopcontacten moet je absoluut beveiligen met vergrendelbare afdekplaatjes. Niet-vergrendelbare modellen zijn niet ideaal, want je baby kan ze lospeuteren en in zijn mondje stoppen.
  3. Zet zwaardere voorwerpen op de lagere planken van de kast en vergeet ook de hoeken van tv-meubels, salontafels, boekenkasten... niet. Daar kan een baby zich lelijk aan bezeren. Het beste is dan ook om ze met soepel materiaal af te dekken.
  4. Chemische producten, schoonmaakmiddelen en detergenten moeten buiten het bereik van kinderen worden bewaard zodat ze er niet van kunnen ‘proeven’ en om irritatie van huid en/of oogjes te voorkomen. Bewaar Ariel pods en alle andere was- of schoonmaakmiddelen altijd buiten het bereik en uit het zicht van baby’s en peuters. Zet ze op de hoogste plank in de kast en bewaar ze altijd in de verpakking (dan kan er geen losse pod op de grond vallen).
  5. Dezelfde voorzorgsmaatregelen gelden voor medicijnen, die je het beste op een afgesloten plaats kunt bewaren.
  6. Laden moeten dicht zijn wanneer we ze niet gebruiken. Anders zouden kindjes die hogerop willen kijken ze wel eens als ladder kunnen gebruiken...
  7. En vergeet de ramen niet! Om elk risico op valpartijen uit te sluiten moet je de onderste vensters nooit helemaal openzetten. Indien nodig kun je vensterhaken of -klemmen installeren.
Bestel je gratis doseersysteem!

Bestel je gratis doseersysteem!

Slechts één bestelling per jaar. Gelieve een leveringstermijn van 6 weken in acht te nemen.

Geselecteerd proefmonster
Kies dit proefmonster niet
Proefmonster al besteld

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279