Het leukste communiefeest van de hele klas? Dat speel je zo klaar

Het leukste communiefeest van de hele klas? Dat speel je zo klaar

Je kind viert (binnenkort) zijn of haar eerste communie of lentefeest. Dat vraagt natuurlijk om een knalfeest! Samen met familie en vrienden maak je er een onvergetelijke dag van. Hoe je dat doet? Simpel! Lees snel deze 5 tips en ga voor een communiedag om nooit meer te vergeten. Wat zal het feestvarken in de wolken zijn!


1. Geen feest zonder gasten: de uitnodiging

Om gasten op het communiefeest van je spruit te krijgen, stuur je hen een originele uitnodiging. Niets leuker dan een gepersonaliseerd kaartje, toch? Er zijn 1001 mooie manieren om je gasten te verrassen. Pak je het graag professioneel aan? Dan organiseer je een fotoshoot met een échte fotograaf. Zo hebben je gasten meteen een uitnodiging in de hand waar ze niet omheen kunnen.

Liever zelf de handen uit de mouwen steken? Trek met je zoon of dochter de tuin in en beleef een onvergetelijke namiddag, met de natuur als decor. Neem zelf de fotocamera mee: leuk én goedkoop. Zorg voor originele spulletjes voor op de foto zoals bloemen, een voetbal of ballonnen. Mag het wat meer zijn? Maak dan samen de naam van het feestvarken in grote houten letters. Tijdens het feest zet je deze letters aan de ingang van de feestzaal. Of geef ze een mooi plekje bij het buffet. Achteraf hang je de letters op de kamer van zoon- of dochterlief. Of je maakt een uitnodiging in een vrolijke bokaal met veel kleurtjes. Da’s pas origineel!

2. Laat het feestvarken een thema kiezen

Maak van het communiefeest een onvergetelijke dag en kies voor een thema. Van de uitnodiging tot het bedankje om mee naar huis te nemen: kinderen zijn dol op feestjes met een rode draad. Ook bij volwassenen blijft een themafeest langer hangen. Organiseer eens een piratenfeest, een sprookjesparty of een discofeest met snoepjeskleuren. Hoera!

Is je oogappel gek op glitter en glamour? Zet dochter- of zoonlief dan in de schijnwerpers met een feest voor échte filmsterren. Begin bij de uitnodiging in de vorm van een filmklapper of regisseursbord. Zorg tijdens het feest voor de nodige ballonnen, glitters en … een rode loper! Zorg tijdens het feest ook voor potjes met popcorn. En de gastvrouw laat zich een échte Hollywoodlook aanmeten. Laat dat feestje maar knallen!

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

3. Knopen doorhakken over de feestlocatie

Hoeveel gasten komen er naar het feest? Kies je voor je eigen tuin of huur je toch beter een zaal? Voor je begint te denken aan de aankleding, moet je eerst deze knoop doorhakken. Feesten in je eigen tuin of woonkamer? Absoluut goedkoper, maar je haalt je wel héél wat werk op de hals. Een goede voorbereiding is daarom essentieel. Om je stress onder controle te krijgen, vind je hier alvast enkele anti-stresstips.

Liever minder werk? Vraag een foodtruck of traiteur, huur een zaaltje of kies voor een feest in een restaurant. Reserveer wel tijdig te, want in april lopen de restaurants snel vol. Mag het toch wat specialer? Kies dan voor een feestje in een plezierboot, binnenspeeltuin, pretpark (in sommige parken kan dit!) of in één van de sfeervolle openluchtmusea.

4. Maak de kinderen (en de volwassenen) blij met hippe drankjes

Als aperitief krijgen de volwassenen vaak een glas cava of champagne. De kinderen krijgen een glas fruitsap, frisdrank of kinderchampagne. Allemaal heel klassiek ... Of gooi het roer eens helemaal om! Stap weg van traditionele drankjes en verras je gasten met fruitige sapjes en guitige cocktails. Wat dacht je bijvoorbeeld van een alcoholvrije ‘Melon Agua Fresca’? Dit frisse Mexicaanse drankje is vast een schot in de roos! Voor de volwassenen maak je een cocktail op basis van bloedsinaasappel, citroen en wodka. Van dit robijnrode drankje zal de temperatuur van het feest meteen doen stijgen. Santé!

5. Zorg voor spetterende activiteiten

De zon schijnt, je locatie is top, je eten is superlekker en je gasten amuseren zich te pletter. Toch nog een schepje er bovenop? Organiseer dan spetterende activiteiten voor groot en klein. Speel samen een spelletje Kubb, haal de badmintonrackets tevoorschijn of zet een springkasteel in je tuin. Lach jullie een breuk tijdens het zaklopen of maak een Twisterpatroon op het gras met behulp van enkele spuitbussen verf of krijtoplossingen. En het spetterendst van allemaal: levensgrote zeepbellen! Meer dan een teil, hoepel en bellenblaas heb je daar niet voor nodig. Plezier gegarandeerd.

Het feestje loopt gesmeerd. En nu ... relaxen en genieten!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279