Het eerste vriendje of vriendinnetje van je kind

Het eerste vriendje of vriendinnetje van je kind

Aanmoedigen? Beschermen? Bezorgd zijn? Wat doe je als je tiener een vriendje of vriendinnetje mee naar huis brengt?


De eerste ‘verkering’ van je kind is een mijlpaal in het leven van jullie beiden. Ervoor zorgen dat je er later met plezier op terugkijkt in plaats van met het schaamrood op je kaken, dat is de kunst.

Pak het losjes aan en stel je na het voorstellen vriendelijk en geïnteresseerd op. Vraag bijvoorbeeld wat ze allemaal voor leuke dingen hebben gedaan, naar welke film ze zijn geweest of hoe een of ander feest was.
Familieachtergrond, carrièrewensen, toekomstplannen? Komt een ander keertje wel.

Zie je de keuze van je kind helemaal niet zitten? Niks zeggen. Dat mondt negen van de tien keer uit in boosheid en opstandigheid. Heb je echt redenen tot bezorgdheid, kies dan je moment voor een rustig gesprek.

Wanneer het er naar uitziet dat de jonge geliefden veel tijd met elkaar gaan doorbrengen is het niet onverstandig om enkele spelregels te bepalen. Spreek af hoeveel uur per week ze samen mogen zijn en of dat wel of niet in de eigen kamer mag. Als dat niet is toegestaan kun je overeenkomen dat ze zo nu en dan even alleen in de huiskamer zijn, of zich op een andere manier mogen afzonderen. Eventueel kun je de ouders benaderen om af te stemmen of zij er net zo over denken als jij.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

vriendjeTja, en eens komt het moment dat je het ‘daarover’ gaat hebben. De realiteit is dat kinderen van nu eerder met seks beginnen dan voorgaande generaties. Alleen een kind dat precies weet hoe het zit kan goede beslissingen nemen. En zelfs dan heeft het de begeleiding en het advies van ouders nodig om te kunnen bepalen wanneer het moment daar is. Leg je kind uit dat je er klaar voor moet zijn. Dat je je niet moet laten beïnvloeden door anderen en dat een ongewenste zwangerschap bepaald niet niks is.

Breng ook eens een gesprek op gang over wat het betekent om een partner te hebben: meestal is het niet voor altijd en het gaat er vooral om dat je het leuk hebt samen en van elkaar leert. Denk daarbij nog even terug aan hoe jij jouw eerste jeugdliefde hebt beleefd en vertel hoe jij het hebt ervaren.

Herinner jij je eerste liefdesverdriet nog? Niets is erger dan het uitgaan van je eerste verkering. Uithuilen op jouw schouder, dat is wat je kind dan nodig heeft. En verder: verwen je kind, maak uitstapjes en zorg voor afleiding. Ligt hij of zij dagen lang onder het dekbed te simmen? Laat gaan. Geef vriendelijke adviezen en zeg nooit: ik heb je nog zo gewaarschuwd!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Son2510

gemeld

Laat ze.En wij zijn ook jong geweest.Ze weet alles over de bloementjes en bijtjes. Mijn dochter is niet bang om te vragen .We zijn altijd heel open en eerlijk geweest tegen elkaar.En dan ook vraagt ze dingen aan mij. Mam hoe ging dat toen bij jou etc. Al staat die jongen mij tegen ,ze leert zelf wel wie de ware is of niet. Struikelen hoort er ook bij.Dat hebben we allemaal wel meegemaakt.

  • melden
KIMDOE108

KIMDOE108

gemeld

Ik bevestig dat ik de gehele content zelf heb geschreven en de gebruiksvoorwaarden en algemene voorwaarden aanvaard. Ik bevestig dat ik de gehele content zelf heb geschreven en de gebruiksvoorwaarden en algemene voorwaarden aanvaard. Ik bevestig dat ik de gehele content zelf heb geschreven en de gebruiksvoorwaarden en algemene voorwaarden aanvaard.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279