Halloween: ideeën voor activiteiten met je hummels

Halloween: ideeën voor activiteiten met je hummels

Wil je Halloween vieren met de kinderen? Hier krijg je een paar leuke ideeën voor activiteiten die je kleine monstertjes met Halloween zullen amuseren.


Zoek je ideeën voor activiteiten voor de kleintjes met Halloween? Met deze activiteiten houd je je kleine Halloweenmonsters wel even zoet!

Welke Halloween activiteit voor de allerkleinsten?

Halloween is een van de lievelingsfeesten van de kinderen, want dan mogen ze zich verkleden en schminken en vooral… snoep gaan bedelen bij de buren! Maar misschien zijn ze nog te klein voor al dat zoets of om over straat te struinen met broers en zussen. Maak je geen zorgen: je kunt ook thuis een Halloween kinderfeestje bouwen om ze – zonder traantjes – aan de deur te houden!

  • Bijvoorbeeld met een schminksessie: als ze niet mee op pad kunnen gaan voor een ronde in de buurt, zullen je ukjes het heerlijk vinden om zich te verkleden en te schminken. Vraag je kinderen gewoon welk personage ze het liefst willen zijn: een skelet, een monster, een roofdier of een personage uit een stripverhaal of animatiefilm… ze zullen vast wel iets kunnen verzinnen want er is keuze te over!
  • Met z’n allen in de keuken: samen Halloween hapjes maken, dat is ook waanzinnig leuk. Laat de kleintjes de makkelijkste taken uitvoeren: in de pot roeren, de ingrediënten aanreiken, de taart versieren… De kinderen zullen met veel enthousiasme de handen uit de mouwen steken!
Bestel je gratis doseersysteem!

Bestel je gratis doseersysteem!

Slechts één bestelling per jaar. Gelieve een leveringstermijn van 6 weken in acht te nemen.

Geselecteerd proefmonster
Kies dit proefmonster niet
Proefmonster al besteld

Knutselideetjes voor Halloween, voor de kleintjes

Zin in het decoreren van je huis voor Halloween? En als je nu eens een creatief atelier organiseerde? Hier krijg je een paar ideetjes om thuis samen met de kinderen te knutselen voor Halloween:

    • Vleermuizen maken met eierdoosjes: het enige wat je nodig hebt zijn lege eierdozen, zwarte verf, kleine knoopjes voor de ogen en een schaar. De grotere kinderen kunnen de dozen knippen in de vorm van vleermuizen terwijl de kleintjes ze mogen verven. En als je hummels zich vol met verf hebben beklad, hoef je niet in paniek te schieten: in één machinewasje met Ariel zijn alle vlekken eruit!
    • Spoken maak je met de bladeren van esdoorn of eik: Halloween valt altijd midden in de herfst, precies op het moment dat de bladeren van de bomen vallen. De kinderen hoeven ze alleen maar op te rapen, ze met witte verf te beschilderen en er een mond en ogen op te tekenen met zwarte viltstift: ziezo, al die vreemde spoken zijn perfect als tafelversiering!
    • Kleine pompoenen en spinnen van boetseerklei: iedereen weet dat kinderen dol zijn op boetseren. Je kunt ze helpen met het maken van afgrijselijke pompoenen en spinnen, of ook heksen in bonte kleuren. Dit is een makkelijk en ludiek idee als Halloween activiteit voor de kleintjes.

En jij, wat zijn jouw ideeën voor activiteiten met de kinderen rond het thema van Halloween?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279