Gaan honden en baby’s samen?

Gaan honden en baby’s samen?

Als jouw hond of kat altijd al jouw geliefde ‘baby’ is geweest en je nu zwanger bent, is het niet vreemd dat je je afvraagt of iedereen het straks wel goed met elkaar gaat kunnen vinden.


Wat je vooraf kunt doen
Honden hebben het vaak moeilijker dan katten als er een nieuwe baby in huis komt. Dit komt omdat zij een ander soort band met hun baasjes hebben en daarom sneller jaloers kunnen zijn. Maar je hoeft je echt geen zorgen te maken, een paar simpele trucjes leiden alles snel in goede banen.

Dieren hebben – net zoals baby’s – baat bij regelmaat en routine. Daarom is het slim om veranderingen, door de komst van de baby, goed voor te bereiden Het klaarmaken van de babykamer of het klaarzetten van de box geeft je hond de kans om alvast aan het idee te wennen. Vergeet ook niet dat dieren territoriaal ingesteld zijn. Dus als je hond een favoriete hoek van de kamer heeft, zet je baby’s wipstoeltje dan beter ergens anders!

Koop een paar maanden voor de geboorte van je baby een bench voor je hond. Maak hier zijn bedje in en laat de deur open staan. Moedig je hond aan en zorg ervoor dat hij zich vertrouwd voelt op zijn nieuwe slaapplaats. Zodra je baby er is zal het makkelijker zijn de deur van de bench dicht te doen zonder dat de hond hier onrustig van wordt.

Als er problemen met gehoorzaamheid zijn is het nu het moment om ze aan te pakken. Een hond die opspringt is nu misschien geen groot probleem, maar het wordt anders als je je pasgeboren kindje in je armen hebt?

De eerste ontmoeting
Als je baby is geboren, leg dan zo snel mogelijk een babydekentje of laken in de mand van je hond of naast zijn etensbak. Geur is heel belangrijk voor dieren en zo geef je je hond de kans om kennis te maken met je baby voordat de eerste ontmoeting echt plaatsvindt.

Swiffer xxl vloerreiniger
Swiffer XXL Vloerreiniger: een snel, handig en efficiënt schoonmaaksysteem
(188)

Swiffer XXL vangt en houdt 3x meer stof en haar vast dan een traditionele bezem en plumeau

Ontdek nu!

Wanneer laat je baby en hond kennismaken? Je in de eerste weken al genoeg aan je hoofd, dus neem de tijd om je baby en de hond aan elkaar te laten wennen. En alles op jouw eigen tempo. Probeer rustig en ontspannen te zijn. Dieren voelen je energie aan. Breng je baby niet naar de hond maar laat de hond op zijn eigen tijd naar je baby toekomen. Zorg ervoor dat je je hond de komende weken beloont met veel lovende woorden en aandacht (als je kindje slaapt). Je kunt je hond extra belonen als hij de baby netjes en voorzichtig benadert.

Veiligheid de gouden regels
Ga er nooit van uit dat je huisdier jouw baby of peuter geen kwaad zal doen. Baby’s doen soms onverwachte dingen – een gil of plotse beweging kan zelf het zachtaardigste dier doen schrikken en fel doen reageren. Nieuwsgierige peuters kunnen hun liefde voor je hond laten blijven door aan zijn staart te trekken of een vinger in zijn oog te steken.

Stel grenzen als het om spelen gaat. Hoewel honden graag een beetje ravotten is vijf of tien minuten ‘prik de poedel’ meer dan genoeg. Geef je hond snoepjes als hij bijzonder geduldig is geweest. Leer je kind aardig te zijn voor dieren. Vraag bijvoorbeeld hoe zijn favoriete teddybeer zich voelt als hij bang is of pijn heeft, en leg uit dat de hond hetzelfde voelt. Het beste advies is om je baby en hond nooit samen alleen in dezelfde kamer te laten.

Hygiëne is belangrijk…zeker met zo’n kleintje in huis
Zodra de baby er is, is hygiëne erg belangrijk. Zeker als er ook een hond in huis is. Hondenhaar komt overal, zelfs op de kleinste plekjes. Daarom kan Swiffer helpen om hondenhaar en stof in een snelle, eenvoudige beweging te verwijderen dankzij Swiffer’s unieke systeem dat vuil aantrekt en vasthoudt. Zo heb jij meer tijd om te genieten van die onverwachte momenten van je beide baby’s!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279