Eerste hulp bij game, internet, smartpad of telefoonverslaving

Eerste hulp bij game, internet, smartpad of telefoonverslaving

Vind jij het lastig om even niet te gamen, chatten, social media of andere berichten te checken? Dan kan het zijn dat je verslaafd bent.


Waarom is het slecht?
Te veel gebruik maken van internet en social media put niet alleen je geest, maar ook je lichaam uit. Doordat je steeds nieuwe prikkels krijgt draaien jouw hersenen en ogen op volle toeren. Het licht dat het scherm afgeeft is ook nog eens slecht voor je, want je lichaam raakt hierdoor niet in de slaapstand. Tip: leg je mobieltje 's nachts niet naast je bed.

Wat krijg je ervoor terug en wat mis je?
Vraag je af waarom je zo graag online bent of spelletjes speelt. Krijg je er energie van, vervangt het iets in je leven of dempt het bepaalde gevoelens? Vraag je ook af wat je ondertussen allemaal mist: contact met je partner, gezin en vriendinnen, buitenlucht, beweging, seks(?) en waarschijnlijk ook een heleboel slaap! Oppassen geblazen, want voor je het weet wordt jouw 'slechte gewoonte' een verslaving.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Kenmerken van internetverslaving
De klassieke symptomen van een verslaving zijn: steeds meer nodig hebben, de tijd verliezen, boos en geïrriteerd als je onderbroken wordt en liegen over de tijd die je eraan besteed. Je bent vaker moe, liever online dan met vrienden, je hebt last van ontwenningsverschijnselen en stemmingsschommelingen.

Wat kun je er aan doen?
Vervang 'schermtijd' door andere dingen en maak afspraken met jezelf. Bepaal tussen welke tijden je offline bent, bijvoorbeeld 's morgens voor 8 uur en 's avonds na 8 uur. Doe in deze uren iets actiefs of ontspannens: sporten, wandelen, koken, douchen, muziek luisteren of bel een vriendin om bij te kletsen. Als je echt verslaafd bent is de kans groot dat het je niet alleen lukt. Tip: schakel de hulp van je huisarts of een andere professional in.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Marilse

Marilse

gemeld

Mijn dochter haar telefoon zit vastgeplakt/of is ondertussen deel van lijf,zelfs mee naar toilet. Gelukkig geen foute sites,ook geen fb,maar quizlet, is een site waar ze ook verhalen schrijven

  • melden
miny

miny

gemeld

ik ken wel een aantal mensen, die zichzelf helemaal verliezen in hun smartphone! zodra de kids de jassen uit hebben, komt de smartphone in beeld, en dan zitten opa en oma de kids te vermaken (niet dat dat vervelend is) en de ouders zijn spelletjes aan het spelen of aan het whatsappen of iets op internet aan het opzoeken! heel asociaal! voor een normaal gesprek moet je er wel tegen kunnen dat ze iedere keer hun aandacht aan de telefoon verliezen!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279