Zo verwijder je dierenhaar uit je huis

Gezin
27/04/2021
Je bent dol op je huisdier maar niet echt gecharmeerd van al dat haar dat hij (of zij) overal achterlaat. Wat doe je er aan?

We weten allemaal dat huisdierenhaar door het hele huis waait. Je kunt uren bezig zijn met het opruimen van honden- en kattenhaar, en voor je het weet is het alweer zo ver! Het huis ligt bezaaid met haartjes waardoor je je afvraagt of er niet stiekem meer huisdieren in huis wonen...

Omdat stofzuigen waarschijnlijk niet je favoriete hobby is, geven wij je enkele snelle, eenvoudige tips voor een dierenhaarvrij huis!

Voor je meubels: Na een lange werkdag kan je niet wachten om op de bank neer te ploffen en die DVD aan te zetten waar je al weken naar wil kijken. Maar één blik op die heerlijk zachte kussens betekent bijna een zenuwinzinking... vol met dierenhaar! Je hebt geen zin om die grote stofzuiger uit de kast te halen, maar wilt toch graag fijn zitten. We maken het gemakkelijk: neem een rol plakband of duct-tape. Wikkel het binnenstebuiten rond je hand en ga hiermee over de kussens!

Voor je luchtroosters: Dierenhaar heeft de vervelende gewoonte om de luchtroosters in huis te verstoppen, dus vergeet deze niet regelmatig te reinigen!

Voor je boekenkast: Eigenlijk heb je nog nooit bovenop die boekenkast gekeken want je weet dat het een nachtmerrie van stof, haar en vuil gaat zijn. Natuurlijk heb je er al aan gedacht om het aan te pakken met dat speciale stofzuigermondstuk, maar hoe kom je in hemelsnaam bovenop de kast? In plaats van een reisje richting ziekenhuis te riskeren, kan je beter de Swiffer XXL Stoffer. Met het uitschuifbare XXL handvat kom je probleemloos in al die moeilijke hoekjes. De Stoffer is zelfs zo eenvoudig in gebruik dat daar boven op de kast wel eens het nieuwe favoriete plekje van je huisdier kan worden!

Voor je kleren: Sta je op het punt te ontploffen omdat dat dure ‘dry clean only' jurkje onder het dierenhaar zit als je dringend naar je werk moet? Relax. Pak een opgeblazen ballon uit de kamer van je kinderen, wrijf hem helemaal over je jurk en hij is zo goed als nieuw!

Voor je frigo: Een van de meest veelvoorkomende plekjes om dierenhaar terug te vinden is onder de koelkast... Maar geen enkele stofzuiger die daar onder kan! Er is maar één oplossing: de Swiffer Vloerreiniger. Met zijn makkelijk keerbare handvat en elektrostatische technologie verwijder je in een handomdraai haar en vuil onder de koelkast vandaan!