Hoe kom je van hondengeurtjes in huis af?

Gezin
27/04/2021
Heb je zopas een pupje geadopteerd? Van Lekker in het Leven krijg je advies om onaangename geurtjes van een jong hondje te verwijderen.

Heb je net een puppy in huis gehaald? Met deze tips kun je vermijden dat je huis naar natte hond gaat ruiken.

Eindelijk mag je dat donzige doetje in je armen nemen… wat een liefje! Maar was dit een goed doordacht idee? Is je huis klaar voor een puppy? Je nieuwe huisgenootje mag er nog zo lief en onschuldig uitzien, van andere hondenbaasjes weet je dat je je moet voorbereiden op rommel en geurtjes, want daar zul je onvermijdelijk mee te maken krijgen. Je zult je in elk geval de vraag stellen of je nog wel vrienden kunt uitnodigen. Met deze adviezen kun je een puppy opvoeden en ervoor zorgen dat je huis aangenaam blijft voor jezelf, voor je huisdier en voor je gasten!

De stofzuiger is je beste vriend!

Of je daar nu zin in hebt of niet, je zult toch geregeld moeten stofzuigen om van rondslingerend hondenhaar af te komen. Dat helpt om geurtjes een halt toe te roepen, maar de herrie van de stofzuiger riskeert je puppy angstig te maken. Daarom kies je eerder voor een vloerreiniging met Swiffer® en vochtige doekjes. Na elke poetsbeurt verstuif je ook wat Ambi Pur Textielverfrisser op tapijten en textiel (gordijnen, zitbanken…). Zo blijft je huis altijd fris en schoon, klaar om je gasten te verwelkomen.

Vlekken weg in no time!

Een puppy adopteren… je droomt ervan. Maar je weet ook dat je dan af en toe te maken zult krijgen met ongelukjes en ongemakken: zowat overal in huis zul je kwijl vinden van het kauwen op zijn speeltje, een plas op het tapijt… en telkens laat je beestje daar een onprettig geurtje achter. We raden je aan om vlekken onmiddellijk te verwijderen, voordat ze opdrogen en blijven zitten, en daarna meteen een luchtverfrisser te verstuiven om onverkwikkelijke geurtjes te neutraliseren.

Je vraagt je af waarom je puppy altijd op dezelfde plek zijn behoefte doet? Dat komt omdat hij daar zijn eigen geur opsnuift. Daarom is het essentieel een product te gebruiken dat de geuren volledig oplost (en niet alleen maar verdoezelt), zoals de luchtverversers van Ambi Pur. Zo voorkom je dat je huisdier nog meer ‘verrassingen' voor je gasten in petto heeft…

Een lekker geurtje in huis

Iedereen houdt van dieren, vooral als ze eruit zien als een bolletje wol! Je vrienden zullen vast willen zien wat voor schattig doetje je in huis hebt gehaald. Rust het huis daarom maar meteen uit met een elektrische luchtverfrisser van Ambi Pur. De exclusieve OdourClearTM -technologie zuivert de lucht van hardnekkige dierengeuren, zodat het interieur van je huis altijd fris en zuiver blijft. Vlak voor aankomst van je gasten kun je het huis eventueel nog even snel parfumeren met een Ambi Pur Luchtverfrisser Spray.

En jij, welk advies heb jij om te vermijden dat het huis naar natte hond ruikt?