Hoe houd je het huis netjes met een huisdier?

Gezin
2/10/2018
Besteed meer tijd aan je viervoeters dan aan het schoonmaken van het vuil dat ze achterlaten!

Onze vrienden op vier poten laten allerlei sporen achter in huis, maar hun gezelschap is dat kleine beetje extra poetswerk wel waard.

Hoe houd je het huis schoon wanneer je een hond of een kat hebt? Dit zijn enkele tips om tijd te winnen bij het schoonmaken.

Lichaamsbeweging voor je hond

Honden die zich af en toe eens goed kunnen uitleven zijn over het algemeen rustiger. Als je hem geregeld laat rennen loop je dus minder risico op een stukgebeten doosje tissues of aan flarden gereten kussens. Als je hem op tijd en stond uitlaat, is er ook minder kans op een ongelukje in huis. Met een viervoeter onder je dak is het dus essentieel dat je het dier gelukkig maakt als je het huis netjes wilt houden!

Borstel de vacht van je hond of kat

De vacht van je hond of kat af en toe borstelen is heel vanzelfsprekend. Laat de kinderen je daarbij helpen: het kan een leuke gezinsactiviteit zijn! Met een goede borstelbeurt zo nu en dan blijven er minder katten- of hondenharen op tapijten en stoelen achter. Het verwijderen van dierenharen die in alle hoekjes zijn achtergebleven kan een lang en vermoeiend klusje zijn. Als het borstelen niet volstaat om de verspreiding van dierenharen te voorkomen, gebruik dan de Swiffer vloerreinigers en dusters. Die zijn perfect om de haren van je huisdieren op te vangen en vast te houden.

Katten- of hondenpis schoonmaken

Kleine ongelukjes kunnen gebeuren en op zulke momenten ben je er best zo snel mogelijk bij om een plasje van je hond of kat op te vegen. Leg een vel keukenrol op de plas en daar bovenop een dikke laag krantenpapier. Laat het vocht intrekken, verwijder het papier en herhaal tot het zo goed als droog is.

De poten van je huisdieren afvegen

Om de vloer van je huis schoon te houden veeg je de poten van je dieren af zodra ze binnenkomen om te vermijden dat ze allerlei vuil binnenbrengen. Veeg ze zelf af of vul een bakje met een bodempje water, waarin je ze hun poten laat spoelen. Zorg dat je een schone handdoek binnen handbereik houdt, voor het drogen van hun poten. Als je niet kunt vermijden dat je dieren sporen achterlaten, veeg de vlekken dan snel schoon met een allesreinigend doekje van Mr. Proper.

Een schoon huis met een goed gereinigde kattenbak

Als de kattenbak vies is, zal een kat zijn behoefte liever op andere plekjes in huis willen doen. Daarom is het van belang dat je de kattenbak reinigt en de vulling elke dag vervangt, zodat er geen ongelukjes voorkomen. Als je genoeg ruimte hebt kun je elders in huis een extra kattenbak plaatsen.

Zet het raam open voor een goed gelucht huis

Lucht elk vertrek minstens 10 tot 15 minuten per dag (tenzij de weersomstandigheden zich daar niet toe lenen) om het stof en vieze geurtjes tegen te gaan en het huis schoon te houden. Lees hier hoe je van hondengeurtjes in huis afkomt. Als er toch stank blijft hangen, gebruik je een Ambi Pur luchtverfrisser om weer frisse lucht in je huis te brengen.

En jij, wat zijn jouw tips voor een proper huis met huisdieren? span>