Geen huisdier, maar wel de lusten? 6 tips!

Gezin
27/04/2021

Op 4 oktober is het Werelddierendag. Ben jij gek op dieren maar heb je er zelf geen? Dan doen deze 6 tips je vast deugd!Is je huis te klein of heb je niet genoeg tijd om voor een huisdier te zorgen? Soms lukt het gewoon niet om een diertje in huis te nemen. Hoe graag je dat ook zou willen en hoe gelukkig het je ook zou maken. Toch genieten van een huisdier zonder de dagelijkse verplichtingen? Bekijk dan snel deze 6 tips.

1. Ga op pad met een dier uit het asiel

Asiels zitten overvol en verzorgers hebben moeite hun aandacht te verdelen over alle asieldieren. En dat is waar jij het verschil kan maken! Ga naar een asiel en vraag of je met een hond mag gaan wandelen. Dat is gezond voor jou én je helpt een dier zijn sociale vaardigheden te behouden. In voor een wandeling met je trouwe vriend in de frisse lucht? Plezier voor twee!

Kunnen jouw kleren na zo’n stevige wandeling met de hond wel een oppepper gebruiken? Gebruik dan Ambi Pur Textielverfrisser. Je kleding ruikt weer lekker fris binnen enkele seconden.

2. Word vrijwilliger bij een dierenvereniging

Er bestaan verschillende verenigingen die zich inzetten voor dierenwelzijn. Enkele voorbeelden zijn de Dierenbescherming, Stichting Zwerfkatten Nederland of Stichting ZuiderZee Zwerfdieren. Deze organisaties zijn altijd op zoek naar sponsors of vrijwilligers. Zeker het overwegen waard als je je voor de langere termijn wilt binden aan beestenboel.

3. Sponsor een exotisch dier

Symbolische adoptie van een exotisch dier is een goede zet wanneer je je wil inzetten voor dieren. Dankzij WWF kan je peetouder worden. Dat kan van een leeuw zijn, maar ook van een aapje of giraf. En dat overal in de wereld. Vervolgens ontvang je regelmatig nieuws over projecten die jouw adoptiedier en zijn/haar leefomgeving beschermen.

4. Bewonder de vogels in je tuin

Meer vogels naar je tuin lokken? Kinderspel! Hang een of meerdere nestkastjes in struiken of bomen zodat ze ‘s nachts beschut kunnen zitten. En vogels voeren, is dat een goed idee? In de lente of zomer is dat geen goed plan. Geef ze alleen te eten bij erg koud weer. En zorg dan dat je genoeg eten in je voorraadkast hebt staan, want vogels wennen heel snel aan voederbakjes. Komt de lente dichterbij? Geef ze dan geleidelijk minder eten.  

Doe in het voederbakje telkens maar één soort voeding. Granen zijn een goed idee, maar ook broodkruimels of vet. Leg steeds kleine hoeveelheden voedsel in het bakje en bescherm het tegen vocht en regen. Vergeet ook niet om het bakje of vogelhuisje regelmatig schoon te maken. Zo, grote kans dat de vogeltjes nu ook in jouw tuin landen.

5. Volg bekende dieren op sociale media

Ken jij Grumpy Cat, Esther The Wonder Pig en Juniper the Fox al? Deze dieren zijn echte sterren op Instagram. Volg hun avonturen en krijg dagelijks jouw portie ‘feel good’ via je smartphone. En het goede nieuws is dat er heel wat van dit soort accounts zijn op internet. Hoera!

6. Zorg eens voor het huisdier van iemand anders

Ooit al gehoord van dogsitting? Via de website care.com kun je op een huisdier passen bij jou in de buurt. Zijn de baasjes op vakantie? Dan ben jij tijdelijk het nieuwe baasje. Of zoeken ze iemand om de hond uit te laten? Jij stelt je kandidaat om met het beestje te gaan wandelen. Goed voor het baasje, voor jou én voor de hond. 3 x win!


En jij, hoe toon jij dat je een hart hebt voor dieren?