Een schoon en fris huis voor hondenliefhebbers

Gezin
27/04/2021
Een frisse geur in huis, zonder haren of vlekken van je huisdier, zo pak je dat aan.

Hoe heerlijk is het om thuis te komen van je werk en hartelijk te worden ontvangen door een kwispelende vriend op vier poten! Je hond zien ronddraven van geluk zodra hij je ziet is vast een van de leukste momenten van de dag. Minder leuk is het schoonmaken van eventuele sporen en vlekken die je brave hond in huis heeft achtergelaten. Een ding is zeker: het interieur schoon en fris geurend houden met een hond in huis is niet altijd een makkie. Ook al is het nooit te laat voor het opvoeden van een hond, hij zal in ieder geval niet zelf alles schoonmaken! Vandaar deze superhandige tips tegen dierenharen, vlekken en onaangename geurtjes om je huis netjes en fris te houden.

Een hondenlucht uit huis krijgen

Voor het verwijderen van een hondenlucht kun je jezelf misschien beter afvragen hoe die lucht is ontstaan en of je het probleem niet aan de bron kunt aanpakken!

Het is natuurlijk unfair, maar hoe groter de hond, hoe sterker de geur die hij verspreidt! Aarzel dus niet langer en was je grote hond thuis iets vaker dan een kleine (minstens een keer in twee weken). Bovendien ruikt een loops wijfje sterker dan gewoonlijk.

En ook - en dit is nog geen reden voor paniek - als je hond echt veel sterker ruikt dan normaal, dan is er misschien iets mis met zijn gezondheid. In dat geval zou je hem uit voorzorg eens door de dierenarts moeten laten onderzoeken.

De stank van een natte hond is nog erger. Een hondengeur uit huis krijgen wordt dan een echte hersenbreker! Gelukkig bestaan er vandaag ontgeurmiddelen voor textiel die super efficiënt zijn en waarmee je de banken, gordijnen en tapijten kunt besproeien (na het stofzuigen). Waar je ook niet omheen kunt, is het in de machine wassen van het matje, kussen of matrasje van je hond. Was het elke week met een lekker fris geurend wasmiddel!

Tegen vlekken en dierenharen in huis

Als het uit huis verwijderen van een hondengeur geen pretje is, dan is het verwijderen van hondenharen en vlekken van speeksel, poten of urine dat nog minder! Tip nummer 1 om je het leven makkelijker te maken met al dat haar is dat je de hond verbiedt op banken en bedden te springen. Want textiel dat eenmaal vol haar zit is je ergste vijand!

De tapijten ga je het best te lijf met de stofzuiger, maar niets gaat boven de bezem met Swiffer voor een parket- of tegelvloer. Die is onwijs efficiënt omdat de vezels van de stofdoekjes al dat haar opvangen op de meest onbereikbare plekjes, zoals onder het meubilair.