Duur hondenkapsalon? Zo verzorg je jouw huisdier zelf!

Gezin
27/04/2021
Bezoekjes aan de hondenkapper zijn niet altijd nodig. Je kunt ook zelf je huisdieren verzorgen. Lekker in het Leven laat je zien hoe je je huisdier verzorgt zonder dat je huis gelijk een bende wordt!

Is jouw hond of kat in de rui? Welkom in de club! Je moet je huisdier vaker verzorgen maar je hoeft niet meteen extra geld uit te geven aan een speciale dierenkapsalon. Waarom ga je niet zelf aan de slag?

Lekker in het leven geeft je enkele supersimpele tips om je huisdier goed te verzorgen. En je huisdier zal het je echt niet kwalijk nemen als die allereerste knipbeurt niet bepaald magazine-waardig is... Want het goede nieuws is: haar groeit vanzelf wel weer terug.

1. Analyseer het haartype
Als je lang bruin krullend haar hebt, dan koop je toch ook geen shampoo voor kort blond haar? Precies hetzelfde geldt voor je huisdier! Bestudeer daarom eerst het haar van je huisdier. Er bestaan zoveel soorten dierenhaar: zacht en lang, lang en dik, krullend, zelfs ruig... Zorg er dus voor dat je de juiste producten aanschaft.

2. Plan het geschikte moment
Plan vooruit en beslis van tevoren wanneer je je huisdier gaat verzorgen. Het is niet iets dat je eventjes snel tussendoor doet na een lange en stressvolle dag. Omdat je dan waarschijnlijk zo gefrustreerd wordt dat je al zijn haar afscheert... en vervolgens aan de kinderen uit moet leggen waarom jullie golden retriever er nu als een kale retriever uitziet!

3. Wees geduldig
Adem diep in en ontspan. Geduld is de sleutel als het op dierenverzorging aankomt. Je kunt de beste producten ter wereld kopen, maar zonder een beetje geduld ben je nergens.

4. Kies de juiste verzorgingsproducten: schaar, borstel en nagelknipper.

5. Zorg voor een goede assistent
Vraag iemand je te assisteren. Misschien niet je tienerzoon die toch al 24 uur per dag aan het chagrijnen is, maar een ander hulpje. Iemand die je met plezier borstels en kammen aan wil geven en helpt je huisdier stil te laten zitten zodat het verzorgen allemaal net wat makkelijker wordt. En wacht niet tot het einde met opruimen, want dat haar vliegt je hele huis door! Houd de Swiffer vloerreiniger of zelfs de Swiffer Duster bij de hand. Ze zijn simpel in gebruik en maken geen geluid. Daar hoef je je dus al geen zorgen om te maken!

6. Beloon je huisdier
Vergeet je huisdier niet te belonen als je klaar bent met hem (of haar) te verzorgen. Herinner jij je de eerste keer nog dat je het haar van je kind knipte? Zo gaat het ook met huisdieren... Ze zitten niet graag lang stil dus een beloning is zeker op zijn plaats!