Zo zorg je voor een veilig en gezellig huis voor huisdieren

Zo zorg je voor een veilig en gezellig huis voor huisdieren

Vijf simpele tips om jouw pluizige vriendjes het langst en gelukkigst mogelijke leven te bezorgen.


Huisdieren zijn onderdeel van het gezin. Net zoals bij kinderen moet je zorgen voor hun veiligheid. Hier lees je vijf handige tips om je huisdier het hele jaar door veilig en gezond te houden.

Huishoudelijke gevaren
Veel huishoudelijke producten kunnen gevaarlijk zijn voor je huisdier, bijvoorbeeld medicijnen, kunstmest of insecticiden. Maar er zijn ook andere meer onschuldige spullen in huis die schadelijk of zelfs dodelijk kunnen zijn als ze worden opgegeten. Denk dan aan elastiekjes, touw of kerstversiering. Ook sommige voedingswaren zoals avocado, brooddeeg en chocolade zijn slecht voor je huisdier wanneer ze die in grote hoeveelheden verorberen. Wees voorzichtig met welke restjes je aan de hond of kat voert en zorg ervoor dat je huisdier niet bij de vuilniszak kan. De beste manier om ervoor te zorgen dat je huisdieren niets schadelijks opeten, is om gevaarlijke dingen goed op te bergen en zelfs achter slot en grendel te bewaren. Huisdieren scheuren namelijk met alle plezier dozen open en een kindersluiting hoeft voor de tanden van een hond bijvoorbeeld geen enkele hindernis te vormen. Let dus goed op waar je dingen opbergt.

Gebruik huisdiervriendelijke schoonmaakmiddelen
Dierenharen en -vuil opruimen hoort bij je taken als baasje. Voor harde vloeren (geen tapijt) in de kamers waar je huisdier vaak komt kun je daarom het beste huisdierveilige producten zoals Swiffer gebruiken. Reinigers die bleekmiddel bevatten kunnen bijvoorbeeld gevaarlijk zijn als je huisdier aan de vloer likt, en op een natte vloer kan hij uitglijden net na het dweilen. De Swiffer Sweeper is een goed alternatief omdat het stof en haar aantrekt en vasthoudt. Zo hoef je je minder zorgen te maken over haar en stof en heb je meer tijd om je beste vriendje over zijn buikje te krabben! Swiffer producten zijn uitgebreid getest op veiligheid en worden in miljoenen huishoudens – waaronder veel met huisdieren - al tien jaar veilig gebruikt. Voor meer informatie over dit onderwerp van de American Society for Prevention of Cruelty for Animals (ASPCA) klik hier.

Houd planten buiten bereik
Lelies, varens en andere weelderige planten in huis kunnen schadelijk – of zelfs dodelijk - zijn voor je huisdier zodra ze erop kauwen of ze opeten. Houd je planten dus zo veel mogelijk buiten bereik van nieuwsgierige huisdieren. Onthoud dat kleine honden en katten op de vensterbank kunnen springen om aan die mooie blaadjes te knabbelen, dus let op waar je jouw groen neerzet. Of beter nog: kies voor veilige planten in huis. Laat je adviseren door je bloemist of tuincentrum over welke planten veilig zijn voor dieren. Voor een lijst met giftige planten die je beter kunt vermijden, klik je hier.

Swiffer-starterkit voor vloerreinigingc
Swiffer Vloerreiniger
(594)

Swiffer houdt het stof 3x beter vast*

Ontdek nu!

Houd de deur van de droger gesloten
Katten slapen op de vreemdste plaatsen en zoeken vaak het warmste, gezelligste plekje op dat ze kunnen vinden. De droger is een van die favoriete plekjes… maar in de ergste gevallen kan dit leiden tot verwondingen of zelfs de dood. Zorg er daarom voor dat de deur van je droger altijd gesloten is en je kat er niet in kan kruipen. Nog beter is het om de deur naar de wasruimte gesloten te houden zodat je huisdieren er helemaal niet in kunnen.

Let op het weer
Als baasje moet je je dieren voorbereiden op het weer. Let er in de winter op dat er geen sneeuw of ijs onder op de pootjes van de hond blijft plakken. Dit kan voor pijnlijke wondjes zorgen, kijk ’s winters dus regelmatig onder hun pootjes. Kleine honden hebben sneller last van de kou dan grote honden, dus overweeg een jasje om je diertje warm te houden tijdens het wandelen. Pas ook op met antivries want dit wil nog wel eens uit de radiator van de auto te lekken. Huisdieren voelen zich vaak aangetrokken tot antivries omdat het zoet smaakt, maar het is heel gevaarlijk. Zelfs een kleine hoeveelheid kan al dodelijk zijn.

Zorg er in de zomer voor dat je dier altijd een schaduwrijk plekje heeft om te rusten. Laat je dier op een warme dag nooit achter in een gesloten auto, vermijd vermoeiende spelletjes op hete dagen en zorg ervoor dat je dier altijd fris, koel water heeft. Ga in de zomer eens zwemmen met je hond! Katten worden over het algemeen wat minder gelukkig van een bad, maar een koele, droge wasbak of teil kan een verfrissend alternatief zijn!

Met deze tips zorg je voor een veilig en gezond huis voor je huisdier; een thuis waar nog jaren lang de staarten kwispelen en de kat blijft spinnen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

blondine

gemeld

Ik heb een lieve hond en ook een lieve poes, en met al die haren heb je best wel veel werk. En dan is de swiffer een uitkomst, alleen de losse korreltjes blijven liggen en daar komt de stofzuiger voor.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279