Samen sporten met je hond

Samen sporten met je hond

Een wandeling met je hond is niet alleen goed voor je trouwe viervoeter, maar ook gezond voor jou.


Als je van plan bent om eindelijk werk te maken van één van je goede voornemens (stond ‘meer sporten’ niet op jouw lijstje?!) dan is eens lekker gaan joggen in het park de perfecte manier om dit te doen. Je hond gaat graag naar buiten en wat frisse lucht zal jou ook goed doen…. Een win-win dus!

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je hond er straks als een bodybuilder op steroïden uitziet, dus bij deze enkele praktische tips om samen met je hond op een verantwoorde manier te trainen. 

  • Pre-warm-up: Voordat je begint te sporten met je hond moet je zeker weten dat hij gezond en fit genoeg is. Als je twijfels hebt, praat dan eens met je dierenarts over het soort oefeningen dat je met jouw hong wilt gaan doen. 
  • Warm-up: Hoewel dierenexperts meestal vinden dat honden geen warm-up nodig hebben, is het geen slecht idee om dit toch te doen, zeker als jouw hond al lang niet actief is geweest. Begin dus met een spelletje apporteren, maar niet te lang natuurlijk want anders is hij straks al uitgeput voordat het echte werk gaat beginnen!
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • Oefeningen: Rennen is de meest voor de hand liggende oefening voor je hond, maar er zijn nog veel meer leuke oefeningen! Je hoeft je hond niet leren surfen (hoewel dat absoluut kan!) maar zorg er gewoon voor dat je de oefeningen wat varieert – voor je hond én voor jezelf – zodat je niet alleen bepaalde spiergroepen gebruikt en anderen niet. 
  • Stop: In tegenstelling tot mensen weten honden niet wanneer het tijd is om te stoppen. Jij kent je hond het beste, dus het is aan jou om te beslissen wanneer jullie genoeg hebben gedaan. Je wilt je hond toch geen mond-op-mond beademing hoeven geven, toch?
  • Beloning: Ook voor deze gezonde beweging moet je je hond belonen met een gezonde snack als jullie thuiskomen. En wat betreft die vieze pootafdrukken, stof en haren die je hond na het sporten mee naar huis brengt: met je Swiffer heb je het zo weer opgeruimd!

Heb jij nog andere tips om samen met je hond te sporten?   

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Manuk

Manuk

gemeld

Naast een warming up is een cooling down voor een hond ook belangrijk. Even samen goed uitlopen voorkomt spierpijn bij je hond en bij jezelf

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279