kitten in huis nemen

Een kitten in huis halen

Willen jullie een nieuwe kat in huis nemen? Als je dit voor de eerste keer gaat doen, is het belangrijk dat je goed op een paar dingen let.


Een van de redenen waarom sommige mensen twijfelen om een kitten in huis te nemen, is het een feit dat je rekening moet houden met veel schoonmaakwerk en extra stofzuigen. Je krijgt namelijk te maken met veel haren in huis, en het verwijderen van dierenhaar is essentieel als je je huis schoon en hoestvrij wilt houden. Wie een klein katje live ziet, is echter snel om en denkt op dat moment zeker niet als eerste aan de consequenties van het in huis halen van een jong beestje. Hetzelfde geldt natuurlijk als je een puppy in huis wilt nemen. Vergeet nooit dat er veel extra kosten en schoonmaakwerk bij komt kijken!

Een kitten in huis nemen

Omdat jullie nieuwe kat met een beetje geluk minstens 18 jaar bij jullie woont, wil je wel zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Het is zeker aan te raden om een keertje kennis te maken wanneer de kitten nog in het nest bij zijn moeder is. Houd rekening met het feit dat een kat avontuurlijk is en graag op onderzoek uitgaat. Een klein appartement is wellicht niet de beste leefomgeving voor een kitten uit een nest buitenpoezen. Er wordt ook vaak aangeraden om twee kittens in plaats van eentje te nemen zodat ze zich sneller aanpassen en minder eenzaam zijn wanneer je er zelf niet bent.

Behalve het gedrag en het karakter van je nieuwe kitten, is ook het ras belangrijk. Van de zo ongeveer 41 rassen, reageert de een nu eenmaal anders dan de ander. Doe dus vooral je huiswerk en ga van te voren op onderzoek uit om te kijken wat voor kat het beste in jullie huishouden past. Ook qua persoonlijkheid!

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een kitten opvoeden

Wil je de opvoeding van je nieuwe kitten goed laten verlopen? Wees dan streng wanneer dit nodig is (hoe moeilijk ook, laat je niet afleiden door je gevoel dat je het zielig vindt) en laat het poesje blijken wanneer er een grens wordt bereikt. Een kat wast zich veel en vaak en laat ook tijdens het wassen haren achter. Daar wil je snel en makkelijk vanaf zijn, zodat je niet continu de stofzuiger hoeft te pakken!

Heb jij jonge katjes in huis gehaald? Deel je ervaringen hieronder!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

MarisDevy

MarisDevy

gemeld

Wij hebben thuis 3 katten. Vorig jaar zomer was de 3e erbij gekomen. Wel wat probleempjes gehad. Niet met de kleine man zelf, Maar met de 2 damens die we al hadden. De damens wilden eerst de nieuwe niet accepteren wat zich uitte in naast/voor de kattenbak plassen etc. Gelukkig na de castratie van de kleine man zo goed als over. Maar het is wel altijd gezellig met 3 katten (en een hond) in huis :)

  • melden
ginger96

ginger96

gemeld

we hebben sinds een paar jaar weer een kat in huis.hij is nu een half jaar,maar als ik naar de wc ga moet hij ook.hij poept of plast dan in de badkuip terwijl er altijd een kattenbak voor hem beneden klaar staat.

  • melden
Pienda

Pienda

gemeld

Ik ben een tijd lang opvang moeder geweest voor moederloze kittens. Het was zo mooi en leerzaam. Ik zou het elk moment weer doen. En zelf heb ik 2 hele lieve katten.

  • melden
Daphnevds

Daphnevds

gemeld

Wij hebben sinds 7 sept. Onze poes faye. Ze is een mix tussen boerderij & main coon. Nu is ze bijna 4 maanden en al 1900 gram. Dat is de ideale gewicht voor main coon kitten. Het is super leuk om de groei te zien en bij te houden. Het opvoeden heeft veel geduld en consequente handelingen nodig. Heel anders dan een hond. Tijdens het spelen halen wij een knuffel erbij, zodat ze niet op handen gaan jagen. Wij gebruiken het zelfde grind van het nest, zo wist ze gelijk waar ze moest zijn.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279

Door Swiffer is er meer tijd voor leuke dingen!

Door Swiffer is er meer tijd voor leuke dingen!

"

Inmiddels is iedereen druk in de weer met Swiffer en zijn ze allemaal erg enthousiast! Wat een stof verzamelen we toch elke dag weer. Gelukkig met de Swiffer stofvangers is alles zo weer stofvrij. Echt TOP zo houden we tijd over voor de leuke dingen!

"

Door Ambassadeur
Netske