Vijf huisdieren voor mensen met allergie

Vijf huisdieren voor mensen met allergie

Van welke vijf dieren krijg je geen last van hondenallergie of kattenallergie? Lees hier meer!


Als ouder weet je maar al te goed hoe graag jouw kleine een huisdier wilt. Het enige probleem is dat je heel erg last hebt van een kattenallergie of hondenallergie. Wat voor dierenallergie je (of een van je kinderen) ook hebt, er is voor huisdieren en allergieën een paar uitzonderingen als het aankomt op katten- en hondensoorten!

Bedlington terriers

Een Bedlington terrier is qua looks dankzij zijn korte, witte krulletjes het beste te vergelijken met een lammetje. Het is een rustige hondensoort die amper verhaart, wat ideaal is voor mensen met een dierenallergie.

Portugese waterhond

De Portugese waterhond komt oorspronkelijk van de Portugese kust, waar hen geleerd werd om vissen de visnetten in te jagen. Deze hypoallergene hond is in elk geval goedgekeurd in het Witte Huis: president Obama koos voor een Portugese waterhond wegens de hondenallergie van een van zijn dochters. De honden hebben een gekrulde vacht die niet uitvalt en het zijn gezellige, trouwe huisgenoten.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bichon frisé

Met de looks van een pluizige marshmallow heeft de Bichon frisé een lange gekrulde vacht die niet uitvalt of stof veroorzaakt als je deze vaak en goed borstelt. De kleine, vrolijke hondjes zij nechte mensenvrienden en houden van gezelschap: ze raken over hun toeren als ze te lang alleen worden gelaten. Om klitten te voorkomen, is het belangrijk dat je de vacht vaak en goed borstelt.

Balinese kat

Je zou de Balinese kat niet direct associëren met een huisdier dat geschikt is voor mensen met kattenallergie. Het is echt niet het haar waar de allergische reactie op gebaseerd is, dit heeft namelijk te maken met slijm. De boosdoener de Fel D1 proteïne die in kattenslijm zit. De Balinese kat produceert hier veel minder van dan andere katten en is bovendien door het goedaardige karakter ideaal voor families met jonge kinderen.

Devon Rex kat

De Devon Rex kat is zeer intelligent en heeft een kortharige vacht. Mensen met allergieën lijken minder heftig te reageren op de Devon Rex dan op andere katten. Ze houden van spelen en zijn herkenbaar aan hun slanke lichaam en grote oren. Natuurlijk geldt voor alle genoemde huisdieren wel dat je alsnog goed moet letten dat je huis niet overladen wordt door haren en stof. Hoewel kattenallergie en hondenallergie niet veroorzaakt wordt door haren, wil je toch in een gezond en schoon huishouden leven.

Hoe bereid jij je huishouden op de komst van een nieuw huisdier?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

kun je niet kiezen tussen hond of kat? Dan is een Bengaal iets voor jou! ze zijn allergie vriendelijk verliezen vrijwel geen haar,je kunt ze uitlaten , leren apporteren en zitten! Ik heb er 1 en het is een geweldig beestje , wel wat prijzig en eerlijk is eerlijk ze zijn ook best wel lomp. Het sierlijke van een normale kat zit er niet in waardoor er wel eens iets sneuvelt. afgelopen half jaar heeft het ons 3 telefoons ,gordijnen, ontelbaar aantal glazen en vazen gekost. en toch houden we van hem

  • melden
brigit1

brigit1

gemeld

De Shih Tzu is ook een hypoallergene hond

  • melden
Nasje

Nasje

gemeld

De hond bij uitstek voor mensen met een allergie is een Labradoodle.

  • melden
LizzyChat

LizzyChat

gemeld

Een Noorse boskat, daar hebben met een allergie ook geen last van. Je zou zeggen van wel door dat lange haar. Maar het is anders dan haar van de huistuinkeukenkat

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279

Door Swiffer is er meer tijd voor leuke dingen!

Door Swiffer is er meer tijd voor leuke dingen!

"

Inmiddels is iedereen druk in de weer met Swiffer en zijn ze allemaal erg enthousiast! Wat een stof verzamelen we toch elke dag weer. Gelukkig met de Swiffer stofvangers is alles zo weer stofvrij. Echt TOP zo houden we tijd over voor de leuke dingen!

"

Door Ambassadeur
Netske