Geniet samen met je hond optimaal van de zomer

Geniet samen met je hond optimaal van de zomer

Met deze tips weet je zeker dat je hond een gezellige en gezonde zomer tegemoet gaat. Alles over hondenhooikoorts, veilig barbecueën en zwemmen in natuurwater.


Als de zon schijnt en de dagen langer worden, zijn er nog meer mogelijkheden om plezier te maken met je beste maatje. Maar het warme weer betekent ook dat je extra verantwoordelijkheden hebt om goed voor je hond te zorgen. Ontdek hoe je  kunt voorkomen dat je hond door de zon verbrand, hondenhooikoorts kunt verminderen, hoe je veilig kunt barbecueën en meer….

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen als ik op een zomerse dag met mijn hond op stap ga?
Allereerst is het belangrijk je te beseffen om niet teveel met je hond te willen doen als het echt heel heet is. Probeer jullie wandelingen zo in te plannen dat je ze 's morgens doet of na zonsondergang. Tegen die tijd zijn voetpaden en wegoppervlakken minder warm, een te hete ondergrond kan de kwetsbare pootjes van je hond verbranden. Neem altijd wat drinkwater mee zodat je hond gehydrateerd blijft. Hondendrinkflessen kun je in de dierenwinkel of online kopen. Probeer schaduwrijke plekjes te vinden om samen te spelen. Vergeet niet dat honden, net als mensen, kunnen verbranden in de zon. Vraag je dierenarts dus welke zonnebrandcrèmes veilig zijn voor dieren.

Hoe kun je veilig barbecueën met je hond in de buurt?
Barbecues betekenen plezier voor het hele gezin. Maar die kolen worden echt ontzettend heet. Houd je huisdier dus uit de buurt van de hitte en pas op dat er geen restjes aan de gril blijven plakken waar je hond op een onbewaakt moment achteraan kan gaan. Probeer ook geen restjes van de barbecue aan je hond te geven: hij kan hier buikpijn van krijgen. Gooi restjes veilig weg en houd zijn etensbak goed vol met zijn normale brokjes zodat hij geen trek krijgt en op zoek gaat naar restjes. 

Krijgen honden last van hooikoorts?
Ja, niet alleen mensen krijgen last van hooikoorts, je huisdieren kunnen hier ook last van hebben. Symptomen zijn tranende of ontstoken, rode ogen, pootjes likken en zichzelf meer dan normaal krabben of bijten tijdens het wassen, met hun hoofd schudden of hiermee langs het meubilair schuren.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Als je vermoedt dat je hond last heeft van hooikoorts kun je een aantal dingen doen. Als je hond dolgraag in bloemperken springt of door het gras rolt, houd hem dan aan de lijn zodat er minder stuifmeel aan zijn vacht blijft hangen. 

Maak de kop en poten van je hond na een wandeling schoon met een vochtig doekje. Stop je hond wekelijks in bad of onder de douche om stuifmeel weg te wassen, was zijn dekentjes en de kussens in zijn mandje regelmatig en houd zijn haar kort. Als je hond echt heel veel last heeft, kun je je dierenarts om raad vragen.

Mijn hond is dol op zwemmen. Mag hij in rivieren en meren springen in de zomer?

Vermijd plekken met een sterke stroming of waar je hond te diep kan gaan. Kijk eerst goed naar het water zodat je zeker weet dat er geen afval in drijft dat gevaarlijk voor je hond zou kunnen zijn en vermijd stilstaande vijvers omdat de algen giftig voor je huisdier kunnen zijn.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279