Een schoon en fris huis voor hondenliefhebbers

Een schoon en fris huis voor hondenliefhebbers

Een frisse geur in huis, zonder haren of vlekken van je huisdier, zo pak je dat aan.


Hoe heerlijk is het om thuis te komen van je werk en hartelijk te worden ontvangen door een kwispelende vriend op vier poten! Je hond zien ronddraven van geluk zodra hij je ziet is vast een van de leukste momenten van de dag. Minder leuk is het schoonmaken van eventuele sporen en vlekken die je brave hond in huis heeft achtergelaten. Een ding is zeker: het interieur schoon en fris geurend houden met een hond in huis is niet altijd een makkie. Ook al is het nooit te laat voor het opvoeden van een hond, hij zal in ieder geval niet zelf alles schoonmaken! Vandaar deze superhandige tips tegen dierenharen, vlekken en onaangename geurtjes om je huis netjes en fris te houden.

Een hondenlucht uit huis krijgen

Voor het verwijderen van een hondenlucht kun je jezelf misschien beter afvragen hoe die lucht is ontstaan en of je het probleem niet aan de bron kunt aanpakken!

Het is natuurlijk unfair, maar hoe groter de hond, hoe sterker de geur die hij verspreidt! Aarzel dus niet langer en was je grote hond thuis iets vaker dan een kleine (minstens een keer in twee weken). Bovendien ruikt een loops wijfje sterker dan gewoonlijk.

En ook – en dit is nog geen reden voor paniek – als je hond echt veel sterker ruikt dan normaal, dan is er misschien iets mis met zijn gezondheid. In dat geval zou je hem uit voorzorg eens door de dierenarts moeten laten onderzoeken.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De stank van een natte hond is nog erger. Een hondengeur uit huis krijgen wordt dan een echte hersenbreker! Gelukkig bestaan er vandaag ontgeurmiddelen voor textiel die super efficiënt zijn en waarmee je de banken, gordijnen en tapijten kunt besproeien (na het stofzuigen). Waar je ook niet omheen kunt, is het in de machine wassen van het matje, kussen of matrasje van je hond. Was het elke week met een lekker fris geurend wasmiddel!

Tegen vlekken en dierenharen in huis

Als het uit huis verwijderen van een hondengeur geen pretje is, dan is het verwijderen van hondenharen en vlekken van speeksel, poten of urine dat nog minder! Tip nummer 1 om je het leven makkelijker te maken met al dat haar is dat je de hond verbiedt op banken en bedden te springen. Want textiel dat eenmaal vol haar zit is je ergste vijand!

De tapijten ga je het best te lijf met de stofzuiger, maar niets gaat boven de bezem met Swiffer voor een parket- of tegelvloer. Die is onwijs efficiënt omdat de vezels van de stofdoekjes al dat haar opvangen op de meest onbereikbare plekjes, zoals onder het meubilair.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

blondine

gemeld

Ik vind de swiffer geweldig, heb een hond en een poes en genoeg haren. En in het voor en najaar genoeg voor een pruik, dus heb ik altijd de swiffer bij de hand.

  • melden

Carola1973

gemeld

Een Swiffer voor even tussen de stofzuigbeurten door, daar is volgens mij niets mis mee! Bij ons wordt er minimaal eens per dag stof gezogen. Maar in de rui-tijd, dan gaat er ook regelmatig een swiffertje over de vloer hoor!

  • melden
arina1963

arina1963

gemeld

Ik ben het met Marijke eens een Swiffer werkt niet, daarbij vindt onze pup de Swiffer erg leuk om in te bijten en wij vinden dat niet fris. Daarbij honden mag je niet zo vaak wassen, gewoon je huis goed luchten regelmatig een sopje gebruiken.

  • melden

Ik vind swiffer juist helemaal niks. Stofzuiger en meubels met een soort statische borstel (action) werkt top

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279