Een eerste huisdier, wat komt er allemaal bij kijken?

Een eerste huisdier, wat komt er allemaal bij kijken?

Het hebben van een huisdier is een fantastische ervaring. Het is ook een ideale manier om je kinderen te leren welke verplichtingen en verantwoordelijkheden er allemaal komen kijken bij het zorgen voor een levend wezen.


Maar voordat je de sprong waagt en je eerste huisdier in huis haalt moet je zeker weten dat je hele gezin er klaar voor is om met deze verantwoordelijkheid om te gaan. Stel jezelf de volgende vragen: kan je het betalen? Heb je tijd en ruimte om voor een dier te zorgen? Is iemand in het gezin allergisch? Ben je bereid om meer schoon te maken? Iets dat ongetwijfeld zal moeten met de komst van je huisdier. En wie gaat er voor zorgen als je op vakantie gaat?

1. Voorbereiding
Als je zeker weet dat je klaar bent voor een huisdier, is het tijd om je voor te bereiden. Weet je al welk type huisdier het beste bij jouw gezin past? Sommige dieren hebben meer aandacht nodig dan anderen, dus bedenk goed hoeveel tijd je hebt om eten te geven, op te ruimen, wandelen te gaan en hoeveel emotionele aandacht je gaat kunnen geven. Honden en katten hebben natuurlijk meer aandacht nodig dan vissen of kanaries.

2. Geef ze een eigen plek
Beslis vervolgens waar je huisdier gaat slapen en eten. Het is belangrijk dat je hiervoor een rustig plekje zoekt. En als je kiest voor een puppy of kitten moet je ook rekening houden met een goede plaats voor zindelijkheidstraining. Zoek van te voren uit welk voer je precies nodig hebt en hoeveel, dit is belangrijk om je huisdier goed te laten groeien en gezond te houden. Let op de grootte van de porties en vergeet niet om snoepjes op je boodschappenlijstje te zetten die je kan gebruiken bij het trainen.

3. Voldoende beweging
Katten zijn vaak al actief van zichzelf, zolang ze maar door hun kattenluikje naar binnen en buiten kunnen. Honden brengen op dit vlak veel meer verplichtingen met zich mee: ze moeten naar buiten om te bewegen, van uren spelen in de achtertuin tot een lange wandeling in het park… en dat kunnen ze natuurlijk niet in hun eentje.

Swiffer xxl vloerreiniger
Swiffer XXL Vloerreiniger: een snel, handig en efficiënt schoonmaaksysteem
(188)

Swiffer XXL vangt en houdt 3x meer stof en haar vast dan een traditionele bezem en plumeau

Ontdek nu!

4. Houd ze gezond
Alle huisdieren zijn afhankelijk van hun baasjes, ook als het gaat om hun gezondheid. Dit betekent dat je regelmatig met je huisdier naar de dierenarts moet en dat je moet leren signaleren wanneer er iets met je huisdier aan de hand is of wanneer hij ziek is. Koop een gids over het verzorgen van jouw huisdier – hierin vind je informatie over welke kwaaltjes kunnen voorkomen.

5. Opruimen
Huisdieren zijn soms net kinderen: als je ze alleen laat maken ze er een rommeltje van! Zorg er dus voor dat je het geduld hebt om achter ze op te ruimen. En dan hebben we het nog niet eens over hoeveel haar ze overal in huis achterlaten… Honden springen graag rond, met hun kwispelende staart zijn ze vaak een beetje onhandig en ze verorberen af en toe met veel plezier een schoen of twee. Katten zijn op hun beurt iets eleganter maar laten overal waar ze komen sporen achter, zeker als ze in de lente en zomer in de rui zijn. Op dit soort momenten komt de Swiffer Vloerreiniger van pas. Deze trekt het vuil en haar uit de kleinste hoekjes aan, zelfs al het stof onder de bank. De Swiffer Duster helpt je dan weer om al het stof en haar te verwijderen dat bovenop de boekenkast ligt of op je computerscherm plakt – waar je kat graag haar dutje doet.

Het nemen van je allereerste huisdier is een grote stap, maar als je jouw diertje eenmaal in huis hebt en een band begint op te bouwen zal je merken dat het een verrijking van je leven is. En met het Swiffer Effect vraag je je misschien af waarom je er geen tweede bij neemt!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279