Dure hondenkapsalon? Zo verzorg je jouw huisdier zelf!

Duur hondenkapsalon? Zo verzorg je jouw huisdier zelf!

Bezoekjes aan de hondenkapper zijn niet altijd nodig. Je kunt ook zelf je huisdieren verzorgen. Lekker in het Leven laat je zien hoe je je huisdier verzorgt zonder dat je huis gelijk een bende wordt!


Is jouw hond of kat in de rui? Welkom in de club! Je moet je huisdier vaker verzorgen maar je hoeft niet meteen extra geld uit te geven aan een speciale dierenkapsalon. Waarom ga je niet zelf aan de slag?

Lekker in het leven geeft je enkele supersimpele tips om je huisdier goed te verzorgen. En je huisdier zal het je echt niet kwalijk nemen als die allereerste knipbeurt niet bepaald magazine-waardig is… Want het goede nieuws is: haar groeit vanzelf wel weer terug.

1. Analyseer het haartype
Als je lang bruin krullend haar hebt, dan koop je toch ook geen shampoo voor kort blond haar? Precies hetzelfde geldt voor je huisdier! Bestudeer daarom eerst het haar van je huisdier. Er bestaan zoveel soorten dierenhaar: zacht en lang, lang en dik, krullend, zelfs ruig... Zorg er dus voor dat je de juiste producten aanschaft.

2. Plan het geschikte moment
Plan vooruit en beslis van tevoren wanneer je je huisdier gaat verzorgen. Het is niet iets dat je eventjes snel tussendoor doet na een lange en stressvolle dag. Omdat je dan waarschijnlijk zo gefrustreerd wordt dat je al zijn haar afscheert… en vervolgens aan de kinderen uit moet leggen waarom jullie golden retriever er nu als een kale retriever uitziet!

3. Wees geduldig
Adem diep in en ontspan. Geduld is de sleutel als het op dierenverzorging aankomt. Je kunt de beste producten ter wereld kopen, maar zonder een beetje geduld ben je nergens.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Kies de juiste verzorgingsproducten: schaar, borstel en nagelknipper.

5. Zorg voor een goede assistent
Vraag iemand je te assisteren. Misschien niet je tienerzoon die toch al 24 uur per dag aan het chagrijnen is, maar een ander hulpje. Iemand die je met plezier borstels en kammen aan wil geven en helpt je huisdier stil te laten zitten zodat het verzorgen allemaal net wat makkelijker wordt. En wacht niet tot het einde met opruimen, want dat haar vliegt je hele huis door! Houd de Swiffer vloerreiniger of zelfs de Swiffer Duster bij de hand. Ze zijn simpel in gebruik en maken geen geluid. Daar hoef je je dus al geen zorgen om te maken!

6. Beloon je huisdier
Vergeet je huisdier niet te belonen als je klaar bent met hem (of haar) te verzorgen. Herinner jij je de eerste keer nog dat je het haar van je kind knipte? Zo gaat het ook met huisdieren… Ze zitten niet graag lang stil dus een beloning is zeker op zijn plaats!

 

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Marjolein

gemeld

Als niet-trimmer is net sowieso niet verstandig zelf je hond te knippen of scheren. Niet elke vacht is immers geschikt hiervoor. Het is die niet een kwestie van even kijken of de vacht krult oid er zit veel meer achter. Daarom volgen trimmers ook een opleiding hiervoor

  • melden
Payasos

Payasos

gemeld

Gebruik wel een honden shampoo en geen shampoo voor mensen. De hoofd huid van de mens is namelijk niet hetzelfde als de huid van een hond. De huid moet namelijk weer in balance gebracht worden en dat gaat niet met mensen shampoo

  • melden
afghaan

afghaan

gemeld

(\_/) \◕ ◕/ l <3 ( ● ) /) Wij hebben een dierenhotel in zuiden des lands met een trimsalon en de mensen kunnen ook bij ons hun hond komen DHZ wassen. Je bent binnen 1 uur klaar en je badkamer blijft heerlijk schoon. Want na de hond gewassen en gedroogd te hebben, heb je nog minstens 1 uur nodig om die weer op orde te krijgen. :-) !!!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279