Zonder moeite afslanken: doe aan sport met je gezin!

Gezin
9/10/2018
Wil je voor de zomer nog een paar kilootjes verliezen zonder te hoeven diëten? Ontdek dan onze tips om je voeding weer in balans te brengen en aan sport te doen met je gezin.

De zomer komt er snel aan! Je wilt iets aan je lijn gaan doen, terwijl je helemaal geen zin hebt in een stom dieet? Een gevarieerde, evenwichtige voeding met een beetje sport met je gezin zijn al voldoende om je lekker te voelen en af te slanken zonder (al te veel) inspanning.

Aan sport doen met je gezin

Als jij een baan hebt en de kinderen naschoolse activiteiten, als je het huis netjes wilt houden... dan kan het vinden van tijd voor geregelde sportactiviteiten wat zwaar uitvallen. Maar waarom geniet je niet van het zachtere weer om te gaan sporten met je gezin? Niet alleen is het super gezellig om samen te doen, maar sporten met je gezin houdt ook de motivatie op scherp!

Dit zijn een paar ideetjes voor sportactiviteiten om met je familie te doen:

    • Is het mooi weer? Ga dan naar buiten en help je kinderen hun aandacht van hun schermen weg te trekken: in de tuin, het park of het strand! Voetbal, frisbee, volleybal, voetje van de vloer... Daarmee kunnen de kleintjes veel energie kwijt... en jij veel calorieën! En omdat je snel een vlek van gras of modder op een jeans krijgt, vergeet je niet dat je daar een super efficiënt wasmiddel voor hebt.
    • Als het niet zo'n denderend mooi weer is ga je met z'n allen naar het zwembad. Epileer je benen, trek je badpak aan en neem je kinderen mee voor een uurtje zwemmen. Zwemmen is niet alleen uitstekend voor je rug, het is een sport die voor iedereen geschikt is.
    • Je kunt je kinderen ook te voet naar school brengen, of met de fiets - dat is nog de beste tip voor moeiteloos afslanken.

Een evenwichtige voeding om moeiteloos af te slanken

Afslanken doe je met geregelde fysieke activiteiten, maar ook met evenwichtige menu's. Probeer het eens: laat de kinderen kokkerellen om ze de basis van een gezonde voeding bij te brengen.

Zijn je kleintjes bij het experimenteren in de keuken ietwat onhandig geweest? Haal er dan gewoon een efficiënt poetsmiddel bij om na het koken met de kinderen de keuken weer schoon te maken.

Sporten met je familie of vrienden, gezonde voeding... En jij, wat zijn jouw tips om zonder moeite af te slanken?