Wat kun je thuis doen in de vakantie?

Gezin
23/07/2019
Als je deze zomer thuis wil blijven kun je toch berengezellig maken, vooral als de zon van de partij is! Dit zijn ideeën voor activiteiten.

Een zomervakantie thuis kan heerlijk zijn! Als je de tijd goed weet te organiseren zodat niemand zich verveelt! Je vindt immers al snel een heleboel te doen in de omgeving: uitstapjes en tochtjes naar mooie plekjes waarvan je het bestaan niet eens vermoedde! Om een hele zomer lang samen met je gezin te genieten, vind je hier een paar ideetjes voor activiteiten om de kinderen bezig te houden zodat ze op de eerste schooldag een heleboel verhalen te vertellen hebben.

Vakantie thuis: een activiteitenkalender opstellen

Om een supergezellige vakantie thuis te beleven, zou je om te beginnen een lijstje kunnen maken van alle activiteiten die je in juli en augustus zou willen doen: leuke dingen voor zowel de kleintjes als de grotere kinderen, zodat je niemand vergeet. Pak een kalender en organiseer allerlei activiteiten. Als je creatief bent kun je zelf een mooie kalender in elkaar knutselen, de kinderen kunnen helpen met de decoratie. Hang hem op in de keuken, op de koelkast bijvoorbeeld, zodat het hele gezin hem kan zien. Zodra iedereen er zijn persoonlijke toets op heeft aangebracht, zullen alle gezinsleden er ook graag naar komen kijken. Iedereen zal blij zijn met jullie eigen activiteitenkalender die een fijne vakantie belooft.

Wat doe je in een thuisvakantie?

Nu jullie je eigen prachtige activiteitenkalender opgesteld hebben, wat ga je dan thuis doen in de vakantie? Hoe vul je hem in?

Uitstapjes: vaak heb je het idee dat je voor een geslaagde vakantie ver van huis moet gaan om je te kunnen vermaken. Niets is minder waar! Er zijn vast een heleboel plekjes in de buurt van je huis die je niet eens kent. Ga er met het hele gezin op uit en vergeet niet de koelbox en een sprei voor de picknick mee te nemen, met ballonnen voor de kinderen! Profiteer ervan om de kinderen uit te leggen welke bomen, planten en bloemen je aantreft. Laat ze in ieder geval hun geliefkoosde speelgoed meenemen: daardoor zullen ze nog liever mee willen gaan en er voluit van kunnen genieten wanneer jullie je zomerplekje gevonden hebben. Voor een geslaagde vakantie thuis kun je zelfs vrienden uitnodigen om mee te gaan!

Musea en activiteiten in de buurt: ze zijn vlakbij, maar we nemen niet noodzakelijk de tijd om er informatie over op te vragen. Dus, in plaats van je af te vragen ‘wat kan ik thuis doen in de vakantie', ga je op de website van je gemeente eens kijken welke activiteiten er in je buurt op de agenda staan. Dat kan een museumbezoek zijn, een bezoekje aan de boerderij, een openluchtconcert of voorstelling, een sportactiviteit, een openluchtbioscoop… alles kan!

Parken: in de vakantie heb je ook tijd om de parken van de streek te gaan bezoeken. Profiteer van de zomer voor een bezoek aan het zwemparadijs, dat is gegarandeerde fun voor groot en klein. Het is het beste moment voor ontspanning en een vakantie thuis hoeft dus helemaal niet saai te zijn! Pretparken zijn ook super om intense momenten en dolle pret te beleven! Vergeet dus niet ook dit soort uitjes op de kalender te zetten voor een mooie zomervakantie thuis. Je vraagt je natuurlijk af of er lange wachttijden zullen zijn voor elke attractie (erg onprettig voor de jonge kinderen) en of je een plattegrond van het pretpark kunt downloaden: als je de trip goed voorbereidt, hoef je niet voor verrassingen te staan en kun je een onvergetelijke dag beleven!

En natuurlijk kun je tijdens de vakantie thuis een heleboel mensen uitnodigen om langs te komen: vrienden, familie, buren… Dit is het moment om de barbecue aan te zetten en je culinair talent te demonstreren! Als er vlekken op de servetten komen gebruik je gewoon het wasmiddel van Dash !

En jij, wat doe jij tijdens een vakantie thuis? Wat zet jij op je activiteitenkalender?