Waarom een citytrip met je tiener een goed idee is

Gezin
30/11/2018
Op citytrip met je tiener(s)? Goed plan! Lees hier hoe je dit het beste aanpakt. Klaar voor een weekendje fun?

School, proefwerkweken, naschoolse activiteiten: doordeweeks blijven er maar weinig momenten over om met je tiener door te brengen. Dus beslis je om samen een citytrip te maken. Rustig en aangenaam samen tijd doorbrengen, ver weg van de dagelijkse drukte. Na dit weekendje zal jullie band dubbel zo sterk zijn. Een heerlijk vooruitzicht! Je tiener reageert misschien niet meteen enthousiast, maar dat zal niet lang meer duren. Bekijk deze tips van Lekker in het Leven en beleef samen een onvergetelijke citytrip!


Maak je tiener thuis al warm voor de citytrip. Dat doe je door samen de bestemming te kiezen. Een weekendje naar de zon? Dan is Barcelona of Lissabon een uitstekende keuze! Of liever veel cultuur? Praag it is! Is winkelen jullie fetish? Dan is Parijs, Berlijn of Londen helemaal jullie ding. Overleg met je zoon of dochter welke bestemming de voorkeur heeft. Knoop doorgehakt? Dan is het tijd voor de volgende stap: de dagplanning.

Tip: maak met je tiener goede afspraken over geld voor jullie vertrekken. We geven je 4 tips.


Welke wereldstad jullie ook kiezen, er valt altijd wel wat te beleven! Hier zijn alvast een paar ideeën voor jou en je tiener:


  • Bezoek een museum: elke grote stad heeft grote musea waar je je hart kunt ophalen. Ook ideaal bij slecht weer.
  • Shop ‘til you drop: als jullie dol zijn op winkelen, dan is een citytrip pure verwennerij. Spaar voor vertrek al voor je aankopen, want op de kleintjes letten kan thuis wel weer! Vergeet vooral niet langs te gaan bij winkels die er thuis niet zijn.
  • Speel een city game: zin in een spel? Een stadsgame is vaak een originele speurtocht in de (oude) binnenstad. Je gaat op pad aan de hand van gps-coördinaten of een mapje met instructies. Op zoek naar een verloren schat, een gebouw … Veruit de origineelste manier om de stad te leren kennen.
  • Volg een workshop yoga: neem de tijd om samen even stil te staan. Dat doe je bijvoorbeeld door een yogales te volgen. En waarom niet tijdens je citytrip? Yoga op een dakterras in Madrid? Yes, please!
  • Laat je schilderen door een straatartiest: op toeristische plekjes kom je vaak schilders of tekenaars tegen die je willen portretteren. Ga er voor de verandering eens op in en laat je samen vereeuwigen. Wedden dat jullie portret een plekje krijgt in huis?
  • Eet een hapje in een hip restaurant: elke stad heeft regelmatig nieuwe culinaire hotspots. Reserveer een plekje en onderga een ervaring om nooit meer te vergeten. Ook héél Instagramproof voor je tiener.


En jij? Wat doe jij met je tiener tijdens een citytrip?