Vijf ideeën om je 50e verjaardag te vieren

Gezin
27/04/2021
Je wordt 50! Een uitstekend excuus om een fantastisch feest te organiseren en je hele familie en vriendenkring bij elkaar te brengen!

50 jaar: de voorbereidingen

Net als voor alle belangrijke aangelegenheden en verjaardagen, begin je best vroeg genoeg aan de organisatie. Het is immer niet altijd even makkelijk om een plaats en een datum te vinden, die voor de meeste gasten goed uitkomt. Alles hangt natuurlijk af van je budget en van het aantal deelnemers, maar een halve eeuw … Dat moet je vieren! De manier waarop doet er niet toe, maar wij kunnen je garanderen je dat je er geen spijt van zult krijgen je 50e verjaardag te hebben gevierd met familie en/of vrienden.

Je kunt het feest thuis organiseren en zelf al het eten bereiden en de dranken voorzien, maar je kunt ook een zaaltje huren en een betaalbare traiteur zoeken. Eventueel kun je voor het eten en de drank aan elke gast vragen iets mee te brengen voor een uitgebreid buffet.

Pak het feest van bij het begin met stijl aan en verstuur de uitnodigingen niet per mail of sms, maar op mooie uitnodigingskaarten! Bereid ook jezelf voor op het feest en maak jezelf jonger met de juiste make-up en enkele weetjes over opmaken om er op je verjaardag stralend uit te zien!

Idee 1 voor je 50e verjaardag: een dansavond met een thema

Je vijftigste verjaardag vieren doe je maar één keer! Profiteer ervan om je gasten een thema op te leggen. Klassieke thema’s zijn ‘een reis in de tijd’, ‘Woodstock’, ‘een vermomming die met deze of gene letter begint’ of die in verband staat met het decennium (of het jaar) waarin jij geboren bent, of met jouw lievelingsmuziek. Vergeet natuurlijk niet om het feest vast te leggen in foto’s of filmpjes. Wat je look betreft, heb je misschien niet meer de prachtige haardos van toen je 20 was, maar met de Head & Shoulders Suprême Hydratatie Conditioner krijgt je haar weer zijn volume en gladde zachtheid terug!

Idee 2 voor je 50e verjaardag: een karaoke

Houd je van zingen? Improviseer dan in je woonkamer een karaoke met een computer- of televisiescherm. Maak van tevoren een lijst van liedjes of laat je leiden door de afspeellijsten die je op internet vindt. Ook je gasten zouden je kunnen verrassen met goede ideeën voor liedjes, waar iedereen leuke herinneringen aan heeft.

Idee 3 voor je 50e verjaardag: een blindtest

Als je van muziek houdt, maar te verlegen bent voor een karaoke of bang bent dat sommige gasten niet mee zullen willen doen, dan is de blindtest het ideale spelletje: een van jullie wordt aangewezen als spelleider en speelt de liedjes af. Alle andere aanwezigen zijn in teams ingedeeld en proberen het snelst de titel en de zanger of groep te raden!

Idee 4 voor je 50e verjaardag: op restaurant

Al je vrienden en familieleden in je favoriete restaurant samenbrengen om je 50e verjaardag te vieren kan ook een interessant alternatief zijn! Als jullie een grote groep vormen, kan de restauranthouder voor de gelegenheid zijn zaak misschien gedeeltelijk of volledig privatiseren.

Idee 5 voor je 50e verjaardag: een originele uitstap

Om er een onvergetelijke dag van te maken en je nog lang deze verjaardag te herinneren, kies je een activiteit om met familie of vrienden te doen, waar je nog nooit de kans toe hebt gekregen: een toeristische uitstap, een artistieke of sensationele activiteit … Aan jou de keuze!

En jij, hoe zou jij je 50e verjaardag het liefst willen vieren?