Vijf ideale moederdagcadeaus

Gezin
5/10/2018
Vijf manieren om jouw moeder te laten weten dat je van haar houdt, zonder veel geld uit te geven aan dure cadeaus. Fijne Moederdag!

1. Zelfgemaakte kaarten
Maak een unieke wenskaart. Je bent nooit te oud om aan de slag te gaan met verf en een stuk gekleurd karton. Laat de kleinkinderen hun eigen kaarten maken. De allerkleinsten kunnen bijdragen met een voetafdruk. Ziet er geweldig uit! Of maak een wenskaart van origami in plaats van een gewone Moederdagkaart. Zelfs een eenvoudige gevouwen bloem van papier ziet er mooi uit op een kaart en geeft een persoonlijke touch.

2. ‘We houden van je' boek
Koop een boek of schriftje met blanco pagina's en vraag je broers en zussen om elk een pagina te vullen met iets over jullie moeder. Het kan van alles zijn, van een gedicht in je eigen handschrift tot een fotocollage - iedereen krijgt een eigen pagina om mee te doen wat hij of zij wil.

3. Persoonlijke cupcakes
Maak kleine cakejes en gebruik glazuur om elk cakeje te voorzien van een letter zodat ze samen ‘Bedankt mama' of ‘Ik hou van je, mama' vormen. Je kan chocolade-, koffie- of citroencakejes maken - net waar jullie moeder van houdt!

4. ‘Mama' ketting
Je kan zelf een cadeau maken van een ketting met een eenvoudige hanger door er kleine voorwerpen aan te hangen die je doen denken aan bijzondere periodes of plaatsen die jouw moeder dierbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een mooie ring die je kocht op die speciale vakantie. Betaalbare sieraden en accessoires zijn hier heel geschikt voor.

5. Lijst een speciale herinnering in
Maak een collage van kleine foto's van jezelf, je broers en zussen, en de kleinkinderen, of van jezelf als baby, kind, tiener en volwassene.