Verpakking voor koekjes om ze mooi te kunnen presenteren

Gezin
5/10/2018
Zoek je een originele verpakking voor je zelfgemaakte koekjes? Dit zijn 6 verschillende manieren om koekjes mooi te presenteren in een originele cadeauverpakking!

Koekjes zijn altijd een geschikt cadeautje en een fijne attentie voor degene die ze krijgt. Maar zodra je aan de verpakking gaat denken verschijnt er een frons op je voorhoofd. Geen denken aan ze in een ordinaire plastic doos te stoppen, vooral niet als je ze cadeau wilt doen! Het goed bewaren van koekjes is ook belangrijk, maar niet ten koste van de esthetiek! Ontdek 5 elegante en originele verpakkingen voor koekjes om ze leuk cadeau te doen. Zoek je extra inspiratie? Ontdek dan ook onze ideetjes voor cadeauverpakking en onze suggesties voor gezellige kerstactiviteiten.

5 ideeën om je koekjes op originele manier te verpakken

Je bent klaar met koekjes bakken, hebt de keuken schoongemaakt en de afwas is snel gedaan met je handafwasmiddel ... nu ben je klaar voor het verpakken van je krokante creaties! Daarvoor ben je op zoek naar iets wat er mooi en leuk uitziet… maar wat je koekjes ook goed bewaart. Want niemand wil zacht geworden koekjes aanbieden! Daarom stellen wij je 5 manieren voor waarmee je de koekjes mooi kunt verpakken en toch lekker knapperig houden, terwijl je ook nog eens een origineel cadeautje aan te bieden hebt.

Keukenhanddoeken:

Dit is een eenvoudige en doeltreffende manier als je niets anders bij de hand hebt. Doe je koekjes gewoon in een plastic zakje dat je dicht kunt maken en wikkel het in een mooie schone keukenhanddoek. Werk af met een mooi lint.

Glazen bokaal:

De klassieker met een vintage look die nooit uit de mode gaat: de bokaal met koekjes! Voor een persoonlijke toets kun je het deksel versieren met stof of natuurlijke vezels (raffia of gekleurde touwtjes). Hang er ook een klein label aan met de ingrediënten of met een woordje voor degene aan wie je de koekjes schenkt! Je kunt je labels zelfs in originele vormpjes knippen.

De snoepjesverpakking:

Cellofaan hoeft er niet lelijk uit te zien! Niet alleen kan het je koekjes vers en krokant houden, je kunt ze er ook als aparte creaties mee presenteren. Transparante film laat de kleur en de vorm mooi tot hun recht komen. Snijd vrij grote stukken cellofaan af, waar je een klein stapeltje koekjes in rolt zodat het cellofaan aan beide kanten uitsteekt en bind de twee uiteinden dan in een strikje samen, zoals je zou doen met een gigantisch snoepje.

De koektrommel: .

Er bestaan heel mooie kleine metalen doosjes die perfect geschikt zijn voor het verpakken van je koekjes. Leg een stukje keukenrol of boterhampapier op de bodem van de doos, dat is alles. Maak het helemaal af met een mooi lint rond de doos en klaar is je verpakking voor koekjes.

Enveloppen:.

Mooie enveloppen zijn ook een goed idee voor het verpakken van je koekjes. Stop je koekjes eerst in een afsluitbare plastic verpakking en versier de enveloppen met persoonlijke labels en tekeningen of stickers: je zou er de kinderen dieren kunnen laten op tekenen of ze met een abstract motief kleuren. Slim!

En jij, hoe verpak jij je koekjes?