Quality time met de kinderen: deze 8 activiteiten zijn leuk om te doen

Gezin
27/04/2021
Beleef samen met je kinderen een onvergetelijke avond vol activiteiten en fun! Zoek je nog inspiratie? Hou hier dan even halt.

Een drukke schoolweek en een agenda vol naschoolse activiteiten. Herkenbaar? Door jullie overvolle programma blijft er maar weinig tijd over voor quality time. Alles is vluchtig, gaat zo snel voorbij. Daarom is het belangrijk regelmatig ontspannende activiteiten te organiseren met je gezin. Dat is niet alleen leuk, het versterkt ook jullie band. En het allerbeste? Je hoeft er niet eens de deur voor uit: er zijn verschillende activiteiten die je gewoon thuis kunt doen. Handig!

Leg je smartphone weg en zet de televisie maar uit, want Lekker in het Leven heeft 8 leuke gezinsactiviteiten voor jullie in petto:

  1. Prik elke week een (vast) moment om tijd te maken voor elkaar. Eerst voelt het misschien nog wat onwennig, maar na een tijdje is het een automatisme geworden waar je je geen vragen meer bij stelt. Zondagavond? Gezinsavond!
  2. Begin de avond door samen lekker te koken. Een spaghetti bolognese of een pizza? Jullie toveren deze gerechten samen op tafel. Tip: zo hou je het veilig achter het fornuis met (kleine) kinderen. Achteraf heb je de keuken zo weer schoon met Mr. Proper Ultra Power Spray. Deze handige allesreiniger verwijdert makkelijk alle vlekken in de keuken.
  3. Maak van je woonkamer een echte bioscoopzaal. Leen een beamer, zorg voor een leuke film en gooi de vloer vol met kussens en dekens. En de kers op de taart? Popcorn natuurlijk! Bekijk 5 originele recepten voor popcorn. Hadden we al gezegd dat je kinderen écht een gat in de lucht gaan springen?
  4. Bouw een tentenkamp in je woonkamer. Je hebt vast nog wel wat oude lakens in de kast liggen. Haal die naar beneden, samen met al je kussens en dekens. Met je kind(eren) bouw je nu een echt kamp in je woonkamer. Kerstlichtjes maken het geheel net dat tikkeltje gezelliger.
  5. Ga aan de slag met masking tape (of washi tape) en zet een parcours uit op de vloer. Om te racen met autootjes, om te springen, om poppetjes te laten wandelen. Je kunt er vanalles mee maken!
  6. Reorganiseer de kast met oud speelgoed en bekijk samen met je kind(eren) wat jullie houden en welke spullen naar de kringloop of het goede doel gaan. Je kind zal heel wat speelgoed opnieuw ontdekken en dat geeft weer uren speelplezier!
  7. Bekijk samen oude familiefoto’s en haal herinneringen op. Schattige babyfoto’s, originele schoolportretten of kiekjes van gezinsvakanties: heel grappig om nog eens terug te zien. Ook leuk: je eigen kinderfoto’s laten zien. Wat zullen je eigen kinderen grote ogen opzetten!
  8. Organiseer een karaoke of voer een toneelstukje op. De mogelijkheden zijn eindeloos want je huis is een onuitputtelijke bron van plezier. En last but not least: een klassiek gezelschapsspel is natuurlijk ook nog altijd leuk!

En jij, wat doe jij het liefst met het hele gezin?