Originele tafeldecoratie voor carnaval

Gezin
2/10/2018
Met carnaval wil je een mooie tafelversiering. Dit zijn een paar ideetjes voor originele en bovendien ook goedkope tafelversieringen.

Nog steeds op zoek naar nieuwe ideeën om carnaval voor je kind tot een onvergetelijk en leuk feest te maken? Lekker in het Leven laat je zien hoe je de vormpjes voor cupcakes kunt gebruiken om mooie slingers en bont gekleurde tafelversieringen voor carnaval te maken.
Volg deze makkelijke tips voor een verrassend resultaat dat weinig geld kost! En als je er echt geen tijd voor hebt, kun je altijd nog dit tafeltje voor carnaval downloaden en afdrukken.

Gebruik maar één soort vormpjes, maar kies daarentegen verschillende kleuren en motieven.

Voor de slinger, je belangrijkste tafelversiering voor carnaval heb je het volgende nodig:

  • een vijftigtal papieren vormpjes
  • dikke naaidraad en een naald

Voor een tafelversiering voor carnaval in de vorm van een rozet, heb je het volgende nodig:

  • twee verschillende vormpjes van papier zodat je de ene op de andere kunt bevestigen
  • houten spiesjes
  • splitpennen
  • kleefband

Tutorial voor een tafelversiering voor carnaval

Voor je tafelversiering voor carnaval begin je met de slinger: bepaal de lengte van de slinger en snijd de draad afhankelijk daarvan af, haal hem daarna door het oog van de naald. Steek de naald door het midden van de vormpjes voor cupcakes om ze aan de draad te rijgen. Wissel af in de manier waarop je de naald door de cupcakes haalt - van de buiten- naar de binnenkant en omgekeerd - om de slinger volume te geven in een mooie continuïteit.

Zonder veel moeite krijg je op die manier een schitterende slinger die je als tafelversiering voor carnaval kunt gebruiken. Je zou hem ook aan een muur of een deur kunnen hangen. De kinderen zullen het prachtig vinden!


Begin nu aan de tafelversiering voor carnaval in de vorm van een rozet
: kies een klein en een groter papieren vormpje voor cupcakes. Vouw ze open en plaats het kleinste bovenop het grootste. Tip: neem er twee van verschillende kleuren en modellen voor een nog origineler resultaat.


Gebruik de houten spiesen om de twee vormpjes van papier te doorprikken en duw een splitpen door de gaatjes.

Vouw de splitpen rond de spies. Tip: plak een stukje transparant kleefband bovenaan zodat de rozet niet langs de spies naar beneden kan glijden.

Ziezo, verschillende rozetten in verschillende kleurencombinaties voor een vrolijke tafelversiering voor carnaval. Deze rozetten kun je ook gebruiken voor het opfleuren van een taart, een snoepjespot of een bloemenboeket, alles kan! Nu kan het feest beginnen. Maak er een onvergetelijk carnaval van!

En jij , wat ga jij dit jaar doen met carnaval?