Originele pompoen voor Halloween… zonder mes!

Gezin
17/09/2021
Je gasten verrassen met een originele pompoen voor Halloween? Lekker in het Leven heeft ideeën die je bovendien het moeizame uitsnijden besparen.

Aan de waanzin van Halloween weerstaan? Waarom zou je? Kostuumpjes maken, zoete hapjes bereiden, tijd met de kinderen doorbrengen, dat is lang geen lastig karwei (vooral met wipes om alles schoon te maken)! Het enige waarvan de moed je in de schoenen zakt is dat je die hele pompoen met de hand moet gaan zitten uithollen en wellicht meer dan een. Gelukkig heeft Lekker in het Leven ideeën voor originele pompoenen, gegarandeerd zonder één enkele minuut uitsnijden. En om uit te rusten van dit pompoenatelier: een heerlijke Halloween cocktail. Lekker in het Leven denkt aan alles!

Een mooie pompoen voor Halloween, met optie 'snel klaar voor luiaards'

Om je huis in de sfeer van Halloween te brengen heeft Lekker in het Leven gedacht aan de liefhebbers van 'snel en goed geklaard... zonder mes'. Deze decoratie-ideetjes zijn perfect geschikt als gezinsactiviteit, zelfs met de allerkleinsten: er komt geen enkel mes bij te pas! Met deze suggesties heb je alleen maar een schaar nodig (met ronde punten)!

5 makkelijke ideeën voor originele pompoenen

Een pompoen versieren voor een glitter Halloween

Steek tapijtspijkers of goudkleurige punaises in de pompoen in de vorm van grappige teksten: 'Boe', 'Maak me bang als je kunt' of 'Griezelige Halloween'. Voor een beter contrast kun je de pompoen eerst roze of knalblauw schilderen... laat je fantasie de vrije loop!

Originele 'plantaardig' versierde pompoen

Begin met het beschilderen van je pompoen met een dikke laag witte verf. Plak er daarna voorzichtig allerlei blaadjes op van varens, een ginkgo, een eik... Die zou je zelfs kunnen beschilderen in verschillende kleuren voordat je ze op de pompoen plakt.

Halloween pompoen in de vorm van een uil

Haal een middelgrote en een kleine pompoen in huis, of een gewone pompoen en een kleinere Hokkaido. Schilder ze wit of grijs en plaats de kleine op de grote om op de bovenste twee kleine spitse oortjes te tekenen. Nu heb je een soort van pompoensneeuwman, maar dit is nog maar het begin... Met twee mooie eikenblaadjes aan weerszijden in de vorm van vleugeltjes en een kleine vlinderdas rond de 'nek' wordt je sneeuwman een mysterieus Halloween uiltje. Voor de ogen gebruik je knopen die je met kleine nagels of tapijtnagels vasthecht. En zijn bril kun je met ijzerdraad voor elkaar krijgen!

De spaghettipompoen is ook van de partij!

Met een spaghettipompoen of een flespompoen (butternut) ga je helemaal de originele toer op! Zorg er eerst voor dat hij stabiel blijft staan als je hem op tafel zet: hij moet helemaal uit zichzelf kunnen blijven staan. Daarna heb je nog wit of roze (of beige) vilt nodig en twee knopen voor de ogen. De ogen prik je bovenaan de pompoen: de knopen moeten stevig vastzitten. Je zou nog een kleiner knoopje boven de grote kunnen prikken om de ogen wat meer reliëf te geven.

Voor de oren maak je twee grote ruiten van wit vilt waarop je twee kleinere ruiten in roze of beige vilt plakt. De snoet is een grote cirkel met twee kleine roze neusgaten. Laat het vilt goed drogen voordat je alle onderdelen op hun plaats gaat prikken. Nu heb je een bonte Halloween koe! Als dat geen originele eindbestemming is voor je pompoen!

Halloween pompoen als Sneeuwkoningin

Zingen je kinderen nog steeds acht keer per dag "Laat het lóóóóóóós"? Dan zullen ze het geweldig vinden om deze originele pompoen voor Halloween te versieren in de kleuren van de Sneeuwkoningin.

Je hebt blauwe spuitbusverf nodig en hééééééél veel pailletten. En ook kleine sneeuwvlokjes (van glanspapier, vilt of plastic) en imitatiediamantjes (die vind je bij de doe-het-zelver of in de garen en bandwinkel).

Spuit de pompoen blauw en strooi er pailletten overheen tot je het ijzige effect van de sneeuwkoningin krijgt. Je zult er erg veel nodig hebben en ze zullen overal terechtkomen, maar dat zullen de kinderen alleen maar dolletjes vinden. Gelukkig los je het probleem op met de Swiffer wanneer het knutselatelier afgelopen is.

Plak daarna de diamanten op elke nerf van de pompoen, maar begin bovenaan. Stop op halve hoogte en ga door met de sneeuwvlokjes (zoals bij de zoom van een jurk). Ziezo! En nu laat je het lóóóóóóós...

Gezellig Halloween!

Heb jij ook tips voor het origineel versieren van een pompoen voor Halloween?