Organiseer een geslaagd halloweenfeest voor je tiener

Gezin
1/02/2019

Je tiener wil thuis een halloweenfeestje organiseren. Ontdek onze tips voor een akelig universum en een betoverende avond.Een goede voorbereiding is goud waard

Stap 1: jullie hebben net samen de gastenlijst bekeken en die is tiptop in orde! Nu is tijd om even stil te staan bij de begin- en eindtijd van het feestje. Spreek liever wel een eindtijd af om frustraties te vermijden.

Stap 2: reserveer een aparte ruimte in je huis voor het feest. Deze kun je naar hartenlust decoreren. Zoek je nog inspiratie? Wat dacht je van angstaanjagende vleermuizen aan het plafond? Vliegensvlug klaar met deze DIY! Ook Pinterest heeft vreselijk veel versiertips om lekker te griezelen met Halloween. Laat je tiener kiezen wat hij of zij leuk vindt en ga samen aan de slag. Gruwelijk gezellig!

Stap 3: voordat iedereen komt wil je natuurlijk dat je huis netjes is. Gebruik snel nog even de producten van Mr. Proper voor een schoon resultaat. Hij verwijdert tot 100% van het vuil. Voor een interieur dat blinkt als een spiegel.

Sidder en beef met deze activiteiten:

Voor een onvergetelijke avond moet je natuurlijk een leuke activiteit hebben. Laat je alvast inspireren door onze tips:

  • Creëer een filmhoek en speel een spannende horror- of fantasyfilm af. Denk bijvoorbeeld aan The Addams Family, Hocus Pocus of Beetlejuice. Bekijk onze volledige filmlijst.
  • Organiseer een ‘Murder party’. Deze activiteit vraagt wel een beetje voorbereiding. Maar geen paniek: dat valt wel mee. En op het moment zelf? Dan ben jij de master of the show!
  • Speel ’Spookje veroveren’. Je hebt vast wel al eens gehoord van het spelletje ‘Vlaggetje veroveren’? Dat speel je in de tuin. Voor het spookspel kun je gewoon binnenblijven. Bij het vallen van de avond verdeel je het gezelschap in twee groepen. Elke groep heeft een spookje (een wit doek) dat ze in hun kamp op een veilige plek moeten bewaren. Het doel van het spel? Infiltreren in het territorium van de tegenpartij en het spookje stelen. Laat je tijdens je zoektocht niet vangen want dan vlieg je de gevangenis in. Spannend!
  • Maak een fotohoek. In een hoek van de kamer creëer je een angstaanjagend decor als achtergrond voor leuke foto’s. Leg zoveel mogelijk akelige accessoires klaar om de kiekjes op te vrolijken. Stel een fotocamera op of kies voor een instant camera. Na het feestje krijgt iedereen zijn eigen foto mee naar huis als aandenken. Wreed!
  • Geen zin in griezelige toestanden thuis? Je kan het feestje ook altijd laten plaatsvinden in een attractiepark. Die hebben vaak een speciale thema-avond rond Halloween.

Wat staat er op het menu? 

Van al dat feesten krijgen die zombies natuurlijk wel honger. Hulp nodig bij de samenstelling van het menu? Laat je verleiden door dit lugubere menu om de smaakpapillen van je griezelgasten te prikkelen. Als aperitiefhapje deze bloederige saus. In één woord? Jummie! 

Als hoofdgerecht schotel je hun oranje halloweenrijst voor en sluit af met een dodelijk dessert.

En zoek je nog een origineel idee voor de drankjes? Laat het bruisen! Hoe? Simpel: maak een alcoholvrije cocktail en voeg daar een beetje droogijs bij. Spooky sprankeling gegarandeerd!

 

En jij, wat doe jij voor je kinderen met Halloween?