Van peuter tot schoolkind: met plezier paaseieren zoeken voor elke leeftijd

Gezin
2/10/2018
Kinderen zijn dol op Pasen. En vooral op de kleurrijke chocolade-eitjes in de tuin. 4 tips om de paasspeurtocht nog origineler te maken.

Als ouder sta je met Pasen op zondagochtend voor dag en dauw in de tuin. Staan je kinderen straks te trappelen om eitjes te gaan rapen en zoek jij nog goede ideeën? Lekker in het Leven heeft precies wat jij nodig hebt: originele tips voor een onvergetelijke paasspeurtocht die past bij de leeftijd van je kinderen.


Zet mandjes klaar met een gekleurde strik eromheen. Het ene mandje krijgt een gele strik, het andere bijvoorbeeld een rode. Zorg dat elk kindje een mandje heeft met een strikje in een andere kleur. Vervolgens gaan ze in de tuin op zoek naar paaseitjes in de kleur van de strik.


Verstop de eitjes in de tuin en maak foto's van de verstopplekjes. Laat de foto's aan je kinderen zien en laat hen op basis hiervan zoeken in de tuin. Ook een goede manier om het visuele geheugen van je kind te oefenen.


Je kunt het nog leuker maken door ze samen naar een 'extra' paasei te laten zoeken. Toon ze de foto en als team gaan ze op zoek. Pret gegarandeerd!


Deze tip is voor iets oudere kinderen die al kunnen lezen en/of tellen. Nummer de eieren voor je ze in de tuin verstopt. Na het startschot hollen de kinderen alle kanten op. Ze moeten de eieren op volgorde naar binnen brengen, bijvoorbeeld in een mandje, een eierdoos of een glazen pot …

Ze mogen een ei pas naar binnen brengen wanneer het vorige nummer al binnen is. Teamwork is essentieel. Onderling kunnen ze afspreken of ze een notitieboekje gebruiken, of ze als groep of individueel gaan zoeken en of ze kriskras door elkaar gaan hollen of met een bepaalde tactiek … Paaseieren rapen was nog nooit zo leuk!


Leg tussen de chocolade eieren ook wat plastic eieren met een briefje erin. Deze 'verborgen' boodschap brengt de kinderen naar de volgende verstopplaats. Of misschien moeten ze eerst wel een opdracht uitvoeren voordat ze hun speurtocht mogen voortzetten? Wees creatief en bedenk de leukste uitdagingen.

Hebben ze toch wat té enthousiast chocola gegeten en vlekken gemaakt op hun kleding? Keep calm: met Ariel verdwijnt vuil als sneeuw voor de zon en zijn de kleren van je gulzige paaskuikentjes snel weer schoon.