Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Mag je werken na je pensioen?

Mag je werken na je pensioen?

0
Wil je doorwerken na je AOW-leeftijd? Dat kan! Dit zijn de opties die je kunt overwegen.

Eindelijk met pensioen! Eindelijk vrij, het hele jaar door vakantie en tijd voor je hobby’s! Tenminste, als je daar zin in hebt en als je AOW volstaat om ervan te kunnen genieten. De gepensioneerden van vandaag zijn nog jong en actief, ze willen niet met hun vingers draaien. Maar mag je nog werken als je AOW ontvangt? Lekker in het Leven vertelt je er alles over.

Doorwerken na je AOW-leeftijd

Is werken voor jou een manier om gezond en fit te blijven? Dan is er geen sprake van te stoppen met werken, ook al heb je nu de AOW-leeftijd bereikt. Je hebt nog allerlei carrièreplannen en nu is het juist het moment om ze te realiseren. Als je na je pensioen doorwerkt, moet je mogelijk een nieuw arbeidscontract afsluiten. Ben je 66 geworden en met wettelijk pensioen, dan mag je onbeperkt bijverdienen. Onbeperkt, dat betekent dat je elke activiteit mag uitoefenen die je wilt, in een onbeperkt aantal uren en voor een onbeperkt bedrag. Dat is goed nieuws, nietwaar? Je kunt een winkel openen of makelaar worden, alles kan!

Tijd besteden aan je hobby’s, terwijl je nog enkele uurtjes per week werkt, dat kan zonder probleem. Je kunt tijdelijke contracten aangaan – voor half- of voltijds werk. Dat geeft wat extra inkomsten, terwijl je actief blijft en toch tijd overhebt voor je liefhebberijen, vrienden en familie. De zogenoemde ketenbepaling is voor tijdelijke contracten voor AOW-gerechtigden van toepassing. Je mag als AOW-gerechtigde op maximaal 6 tijdelijke arbeidsovereenkomsten in maximaal 4 jaar werken. Na meer dan 6 opvolgende tijdelijke contracten of na 4 jaar wordt je tijdelijke contract automatisch een vast contract. Als je werkt nadat je de AOW-leeftijd bereikt hebt, behoud je ook het recht op het minimumloon. Je werkgever houdt loonbelasting in, maar hoeft sommige premies niet meer te betalen.

Vrijwilligerswerk: ideaal voor jong gepensioneerden

Met pensioen gaan betekent dat je aan een heel nieuw leven begint! De kinderen zijn het huis uit en je zoekt naar een bezigheid om de dagen te vullen? Waarom zou je je dan niet inzetten voor een goed doel? In Nederland bestaan er ontelbare verenigingen, die constant op zoek zijn naar vrijwilligers. Bovendien gaat er een heel nieuwe wereld voor je open: sport, cultuur, hulp bij huiswerk, voedseldistributie en wat nog meer. Vrijwilligerswerk heeft veel voordelen. Je blijft actief en onderhoudt sociale contacten. Het is dus ideaal tegen verveling en eenzaamheid. Het is ook een kans om jouw kennis en passies met anderen te delen. Onderschat niet hoe goed het voor je gezondheid is om dagelijks fysiek en intellectueel actief te blijven!

Sommige mensen hebben geen zin om op hun lauweren te gaan rusten wanneer ze in de AOW komen. Er zijn genoeg redenen om een beroepsactiviteit aan te houden wanneer je met pensioen gaat: om actief te blijven, nieuwe projecten te lanceren of de eindjes aan elkaar te kunnen knopen aan het einde van de maand. Denk er ondanks alles ook aan om voldoende rust te nemen en te genieten van je kleinkinderen. Ook dat hoort erbij!

En jij, welke plannen heb jij voor je pensioen?

Mis geen enkele tip en maak een Lekker in het Leven account aan.

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies