Haal hygge in huis! 6 x must-try hygge voor deze winter

Gezin
21/01/2020
Het Deense ‘hygge’ leert ons meer te genieten van de kleine, simpele dingen in het leven. Gezelligheid en dagelijkse (positieve) ervaringen staan centraal. Laat je humeur niet verknallen door de dagdagelijkse beslommeringen, maar geniet des te meer van de tijd die je doorbrengt met je familie en vrienden. Iets voor jou? Met deze 6 activiteiten brengt Lekker in het Leven een vleugje hygge in je leven deze winter.

1. Organiseer een 'kliekjesavond' met je vrienden

Heb je nog wat eten over van gisteren? Of raakt je diepvries alweer overvol? Tijd voor een kliekjesfeestje! Nodig je vrienden uit en vraag hun of ze zelf ook nog wat restjes meenemen. Samen heb je in no time een heus feestmenu bij elkaar zonder uren keukencorvee! Om je keuken daarna weer schoon te krijgen, gebruik je Mr. Proper Allesreiniger. Elk vuiltje verdwijnt in een handomdraai en je keuken ruikt meteen weer fris.

2. Ga naar de sauna

Met een bezoek aan de sauna zit je altijd goed. Je ontsnapt er even aan de dagelijkse drukte en komt weer helemaal tot rust. Een saunabeurt doet ook wonderen voor je lichaam. Het verbetert de doorbloeding, reinigt de poriën in je huid, bevordert het immuunsysteem, verlicht gewrichtspijnen en verbetert de ademhaling. Gezellig én gezond: waar wacht je nog op?

3. Organiseer een spelletjesavond bij je thuis

Tijdens de winter staat de barbecue stil. Maar jouw sociale leven niet. Dat gaat door. Heb je al eens gedacht aan een spelletjesavond met je vrienden? Grappig en supergezellig! Haal je (oude) gezelschapspelletjes van de zolder en je lacht je rot!

4. Draai eens een plaatje

Het geluid van een plaat die draait op een oude platenspeler, dat is gewoon … zalig. Vandaag heb je heel wat hypermoderne platenspelers, maar de klank van een oud exemplaar: daar kan gewoon niets tegenop. De warme klanken vullen de ruimte en je voelt de rust over je neerdalen. Zet je vijf minuutjes in de zetel en luister naar de muziek. Genieten maar!

5. In je favo fauteuil met een dekentje

Buiten is het koud en grijs. Misschien ligt er wel al een beetje sneeuw. Of jij je daar iets van aantrekt? Natuurlijk niet! Jij hebt een lekkere kop koffie gezet en staat klaar om ... in je favoriete fauteuil te ploffen! Neem er een goed boek bij of kijk naar een romantische film op je laptop. Je smartphone leg je ergens waar je ‘m niet kan horen. Dit is pure me-time. Enjoy!

6. Haal de natuur naar binnen

Je huis decoreren met natuurlijke materialen: dat is helemaal top! Trek het bos in en zoek de mooiste herfstbladeren bij elkaar. Gebruik ze om een lijst met een familiefoto erin te versieren. Liever origineler? Koop drie lijsten met een transparante binnenruimte. Ga voor de mooiste gekleurde bladeren en stop in elke lijst 1 blad. Ook dennenappels, goudkleurige appels of schelpjes zijn dankbare decoratiestukken. Heb je mooie takken gevonden? Zaag elke tak in kleine schijfjes. Daar maak je vervolgens een originele slinger mee. Gezellig!