Ideeën voor een vakantie thuis

Gezin
30/11/2018
Wil je erop uit gaan met man en kinderen, maar niet al te ver van huis? Dit zijn onze ideetjes voor verrassende bestemmingen met leuke activiteiten!

Zijn je kinderen nog net te jong voor een lange vliegreis en heb je dit jaar niet veel vrije dagen? Om een mooie vakantie te beleven hoef je echt niet ver te gaan!

Een ongewoon reisje

Je hebt een paar dagjes vrij en wilt ervan profiteren om de kinderen mee te nemen op een reisje? Ga dan eens langs bij het VVV-kantoor van je gemeente of ga surfen op internet: in je streek vind je vast een heleboel interessante plekjes niet ver van huis. Dit zijn een paar leuke, verrassende ideetjes, om er met het hele gezin op uit te trekken:

  • Een trekkershut: zin in een originele vakantie in de buurt? Huur dan eens een trekkershut en geniet van de frisse buitenlucht, ver van de dagelijkse sleur en stress. De kinderen zullen het geweldig vinden om in de bomen te klimmen!
  • Is er iets wat kinderen liever doen dan in water te plenzen! In Nederland is er absoluut geen gebrek aan grote plassen en meren in de buurt van heerlijk rustige bossen, aan zwemvijvers met glashelder water en unieke witzandstranden. Daar kun je de kleintjes laten spelen, terwijl je zelf mooi bruint bakt.
  • Een reisje naar de Far West: ga cowboy en indiaantje spelen in een van de vele recreatiedomeinen waar je met het hele gezin de nacht kunt doorbrengen in een tipi of een kermiswagen, net als in een western. Ga maar eens kijken op internet om in jouw buurt een camping te vinden die net ietsje anders is.

Een gezinsuitje

Het is niet omdat je bedacht hebt deze vakantie thuis te blijven dat je geen pret kunt beleven! In tegendeel, profiteer ervan om gezinsactiviteiten te organiseren.

  • Een sterrennacht: het ideale moment om naar vallende sterren uit te kijken? In de eerste helft van augustus kun je veel vallende sterren zien. Ga naar een donkere plek, ver van het stadslicht en de moderne technologie – de gedroomde kans om jezelf eens een digital detox te gunnen! Na middernacht zwakt het maanlicht af en worden ook de zwakkere meteoren zichtbaar. Kijk vooral in noordelijke en oostelijke richting. Als je niet naar verre oorden kunt vertrekken in de vakantie, kun je thuis toch samen de sterrenhemel verkennen in een astronomisch nachtje in een park of een grote tuin.
  • Een festival met het hele gezin: in de zomer volgt het ene festival het andere op… met telkens andere bands. In Nederland heb je absoluut geen gebrek aan keuze voor een uitstap naar een festival met de kinderen! Vooral je tieners zullen het totaal cool vinden om hun lievelingsband live te zien et te horen, terwijl de kleintjes met een ijsje en frietjes allang tevreden zullen zijn. Kies een kindvriendelijk festival, zoals een festival op het strand of het Parade Theater in Utrecht.

En jij, wat zijn jouw tips voor een geslaagde vakantie, niet ver van huis?