Ideeën voor activiteiten met je gezin met de paasdagen

Gezin
2/10/2018
Met deze suggesties weet jij alvast wat je met het hele gezin tijdens de paasdagen kunt doen terwijl je geniet van het zachte weer.

Heb je een paar vakantiedagen opgenomen of gewoon zin een leuke dag met je gezin, dan is Pasen het ideale moment om een frisse neus te halen, wat te klussen in huis, eens bij te praten, te genieten... Lekker in het Leven geeft je de volgende suggesties voor activiteiten met je gezin, die je zowel binnen als buiten kunt doen.

Hup, iedereen naar buiten!

Je longen laten vollopen met frisse lucht! Pasen komt eraan, het is lente! Je loopt natuurlijk wel het risico op een bui… eventueel op iets wat op de zondvloed lijkt. Maar wat geeft het, Iedereen heeft toch zin om buiten een frisse neus te halen!

  • Een wandeling in het bos… met laarzen en regenjassen. Je kunt zelfs een picknick meenemen of een smakelijk vieruurtje voor onderweg. Is het pad een regelrechte modderpoel? Des te meer dolle pret voor de kinderen! Laat ze lekker in de plassen springen en door de modder dabberen… eenmaal thuis, zorgt Ariel voor de rest!
  • Een schattenjacht. Een gewoon park in de buurt is al voldoende om er samen met andere ouders een ludieke, vermakelijke schattenjacht te houden! Opdat zowel de kleintjes als de grotere kinderen pret beleven aan het spel, hoef je het niveau alleen maar wat aan te passen: terwijl de grote kinderen de kaart lezen, gaan de kleintjes met hun korte beentjes en scherpe blikken in alle kleine hoekjes zoeken.
  • En in de tuin? Kinderen (ook de grotere) vinden makkelijk ideeën om allemaal samen in de tuin te spelen. Om ze op een nuttige manier bezig te houden, kun je ze bijvoorbeeld kruiden laten afknippen, het onkruid in de tuinbedden laten wieden, zeepbellen laten blazen… of een kamp laten maken. Wat? Een kamp? Dat is altijd handig!

Het is te koud, we blijven lekker binnen…

Het is gedooid, maar het kan best nog erg fris zijn… Geen paniek! Als het buiten vreselijk weer is, kun je altijd nog…

  • Binnen een fort maken! Als het buiten te hard regent om je kinderen de tuin in te sturen en er een kamp te laten maken, kun je altijd nog het beste uit de dag halen en ze helpen bij het bouwen van een fort in huis. Zo gaan ze in ieder geval niet urenlang voor de tv hangen!
  • Samen kokkerellen. Allemaal samen de handen uit de mouwen steken om een namiddagsnack te maken, dat is dolle pret, vooral wanneer je met z'n allen het resultaat gaat opeten: een cheesecake met frambozen of een worteltaart zijn heel makkelijk te maken (voor een worteltaart voeg je gewoon 50 g gemalen noten en 200 g geraspte wortel toe aan deze vanillecake. Om de keuken weer netjes te maken na het geploeter met bloem en suiker, is Mr. Proper met zijn alles reinigende doekjes koning in de keuken zodra je taart of cake in de oven staat.
  • Paaseieren versieren! Altijd fijn om te doen, is paaseieren versieren… En omdat creativiteit geen grenzen kent, waarom zou je dan niet eens enkele paaseieren versieren met familiefoto's?
  • Doe jezelf een prachtig boeket cadeau! Heb je geen tuin? Waarom maak je dan niet een mooi lenteboeket van gekleurd papier? Je hebt alleen maar papier en viltstiften nodig, en een goede schaar. Voor de bloemknoppen, kun je de fantasie van de kinderen de vrije loop laten! Bevestig ze aan de stengels met splitpennen, tape of wat lijm.

En jij, wat doe jij het liefst met de paasdagen?