Ideeën voor 1 aprilgrappen

Gezin
2/10/2018
Ben je op zoek naar inspiratie om nieuwe streken te bedenken voor het beetnemen van je naasten op 1 april? Bereid je voor met deze ideetjes.

1 aprilgrappenzijn een traditie die over de jaren heen helemaal niets aan interesse inboet en ieders creativiteit aanspreekt. Dus, voor je begint te denken aan alle dingen die je rond Pasen in huis zou moeten opknappen, zou je je gezin kunnen verrassen met een paar idiote, maar komische 1 aprilgrappen.

Grapjes voor één april

Wacht vooral niet op je kinderen om je omgeving op 1 april bij de neus te nemen. Onder collega's, met je partner of met de kinderen zodra ze wakker worden... je kunt immers al heel vroeg op de dag beginnen met je eerste 1 aprilgrappen. Verras je omgeving met zorgvuldig voorbereide poetsen.

  • Wakker worden op 1 april: als je kinderen nog heel klein zijn, zou je ze van bed kunnen verwisselen wanneer ze nog liggen te slapen; of als ze wat groter zijn, zou je hun nachtlampje, het waaklichtje of de wekker van plaats kunnen veranderen. Dit soort 1 aprilgrappen zal ze vast eventjes in de war brengen!
  • Knallend papier: 's ochtends, voordat de anderen wakker worden, bevestig je zorgvuldig een stuk papier tussen de deur van een slaapkamer of van de keuken en de deurlijst, zodat het een enorme knal geeft wanneer iemand de deur opendoet. Voor deze grap gebruik je best krantenpapier of dun tekenpapier en plakband, zodat het papier makkelijk scheurt en loskomt.
  • De computer op 1 april: Wijzig de taal van de zoekmotor van Google in de computer van je wederhelft om hem op 1 april eens goed beet te nemen. De taalopties vind je in de Instellingen.

Nog meer 1 aprilgrappen

  • Is de televisie stuk op 1 april? Zet het licht en het geluid van de televisie helemaal op nul, zodat je kinderen zich de hele middag afvragen waarom de televisie het niet doet.
  • 1 aprilavonturen: dit is een gezellige vakantieactiviteit om een dagje te vullen in de paasvakantie. Een avontuurlijke 1 aprilgrap! Laat een briefje met een eis tot losgeld achter op het bed van je kind en zeg dat de poppen en het andere speelgoed zijn favoriete knuffel hebben ontvoerd. Verstop in het hele huis aanwijzingen en werk in een gezinsteam samen om de knuffel te redden. Zorg vooral voor wat snoep als beloning wanneer het team de beer teruggevonden heeft. Je kunt dit spel in de tuin organiseren en vertrouwen op Ariel zodat grasvlekken voor jou de pret niet bederven.

En jij, welke grappen haal jij het liefst uit op 1 april?