Hoe organiseer je een vakantie met kinderen?

Gezin
2/10/2018
Wil je in de vakantie op reis gaan met de kinderen? Dit is handig advies om een onvergetelijke reis te organiseren.

"Hoe lang duurt het nog? Zijn we er al bijna?" Wie heeft nog nooit dit gezeur van de kinderen gehoord die ongeduldig zitten te wachten tot jullie eindelijk aankomen op jullie vakantiebestemming? Zelf een reis organiseren waar de kinderen veel leuke herinneringen aan overhouden!

Hoe organiseer je een reis met kinderen?

Bij het organiseren van de zomervakantie met de kinderen is elk detail belangrijk. Je kunt maar beter anticiperen om er zeker van te zijn dat je een geslaagde vakantie beleeft! Ga op internet zoeken naar een route waar iedereen het mee eens is.

Zelf een rondreis samenstellen is niet zo moeilijk, maar om erin te slagen is het goed om open en soepel te blijven, om genoeg tijd te voorzien zodat je niet hoeft te haasten en ook om de kinderen te laten deelnemen aan het opstellen van het programma. Het pakken van de koffers kun je samen doen, vraag om hun mening en houd rekening met hun ideeën en wensen... Je zult zien dat ze zich meer betrokken zullen voelen bij het organiseren van de reis en de tijd zal gewoon voorbijvliegen!

Onderweg

  • Voor het kiezen van de vakantiebestemming breng je het hele gezin samen en praat je erover. Laat de kinderen het traject kiezen. Stel de kinderen verschillende opties voor en ga samen op zoek naar kindvriendelijke plekjes en activiteiten, zoals een workshop in een museum. Zo kunnen de volwassenen rustig van een tentoonstelling genieten terwijl de kinderen zich amuseren!
  • Wanneer je onderweg bent, om te vermijden dat je kinderen met hun neus op hun schermen zitten te gamen, organiseer je spelletjes, raadsels of zing je allemaal samen een liedje of tien.

Tijdens de vakantie

  • Ook al heb je de reis en vakantie goed georganiseerd, dan kun je nog altijd verrast worden door een onverwachte gebeurtenis of iets wat op de laatste minuut uit de lucht valt. Voorzie daarom altijd een museumbezoek of een activiteit voor binnen, mocht bijvoorbeeld het weer ineens omslaan.
  • Probeer iedereen een plezier te doen... en maak indruk op de kinderen door een ongewone activiteit te organiseren, zoals een bezoek aan een aquarium of een kasteel!
  • Reserveer de ochtenden voor fysieke activiteiten en voorzie na de lunch wat tijd voor rust en ontspanning in een park of op het strand.
  • Trek ook wat tijd uit voor jezelf, zonder de kinderen. Laat je vertroetelen in een spa, ga met z'n tweetjes uit eten in een goed restaurant, gun jezelf een rustig middagje om te gaan shoppen of neem in alle rust een bad terwijl je een haarmasker laat inwerken...

Na de vakantie

  • Stel samen een fotoalbum samen van alle vakantiefoto's en geniet ervan om aan alle heerlijke en grappige momenten terug te denken die jullie samen hebben beleefd.
  • De vakantie is er om samen nieuwe bestemmingen te ontdekken, begin dus nu alvast aan de organisatie van je volgende reis!

En jij, wat zijn jouw tips voor het samenstellen van een reis met de kinderen?