Hoe houd jij contact met je familie en vrienden?

Gezin
27/04/2021
Dat je nu even geen vrienden en familie kunt bezoeken, betekent niet dat je niet toch samen kunt zijn. Bekijk onze alternatieven!

Familie en vrienden zijn een belangrijk deel van ons leven. En als we elkaar even niet kunnen bezoeken, doen we er alles aan om toch in contact te blijven. Welk van onze 6 alternatieven vind jij het leukst?

Zien we elkaar snel? Ja hoor, via de livestream!

Ongetwijfeld de eenvoudigste manier om elkaar ‘te zien’. Om te videochatten heb je niet meer nodig dan een computer of smartphone. Download WhatsApp, Skype, Zoom of Facetime: aan apps om elkaar te (beeld)bellen in elk geval geen gebrek.

Een familiekrant met het laatste nieuws

Heb je veel te vertellen? Dan is een familiekrant een leuk idee. Laat het hele gezin helpen om een virtueel dagboek samen te stellen. Staat alles op papier? Zet dan de printer maar aan het werk en verstuur het naar wie je maar wilt. Opa en oma zullen héél blij zijn! Websites als Happie Days, Flipsnack, Jilster helpen jullie alvast op weg. Of gebruik gewoon Google Drive.

Vanavond spelletjesavond

Wie zegt dat je samen aan één tafel moet zitten om een gezelschapsspel te spelen? Maak een account aan via Boardgame Arena en nodig vrienden en familie uit om mee te spelen. Je hebt de keuze uit tientallen spelletjes. Er bestaan ook talloze apps voor meerdere spelers. Kijk dus vooral ook eens in de App Store of op Google Play. Nog een optie: allemaal thuis hetzelfde spel op tafel zetten en dan via videochat samen spelen. Wie het eerst 6 gooit begint!

Samen toasten

Restaurants en cafés zijn gesloten, maar soms heb je samen toch iets te vieren: een verjaardag, een geslaagd project of gewoon dat het vrijdagavond is. Fysiek afspreken is nu even niet mogelijk, maar waarom zou je geen virtuele borrel organiseren? Of een mocktail-atelier om op afstand te proeven? Proost!

Onbeperkt genieten van cultuur

Kijk je met je beste vriendin regelmatig naar je favoriete serie? Installeer dan gratis Netflix Party op Google Chrome en zet de traditie voort: met deze extensie kijk je op hetzelfde moment naar een aflevering én kun je met elkaar chatten. Ga je liever naar een museum of een optreden? Heel wat musea bieden nu virtuele rondleidingen aan en op de socials van je favoriete band pik je even een live-concert mee.

Schrijf je gevoelens van je af

We bellen, we zien elkaar via video en … we schrijven! Een mooie brief, een kleurrijke tekening, een lief complimentje of een e-card: er zijn zoveel manieren om aan je familie en vrienden te laten weten dat je aan hen denkt.

Ga jij de uitdaging aan?

Op Facebook volgen de challenges elkaar in hoog tempo op: toon een foto van je kind, deel de covers van je lievelingsboeken of bedenk 10 liedjes die beginnen met de letter ‘A’, … Inspiratie nodig? Of begin alvast met deze challenge: bedenk voor het eind van de dag 5 nieuwe uitdagingen!

Zo, nu is het aan jou. Met onze tips en met jouw eigen ideeën die nu opborrelen zul je zien dat contact houden eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is. Het is anders, maar niet moeilijker.

En jij, wat zijn jouw tips om met vrienden en familie in contact te blijven ondanks de (fysieke) afstand?