Een tuinlunch voor je gezin organiseren

Gezin
2/10/2018
Heb je bij de eerste zonnige dagen zin om er alles uit te halen? Dan zou je voor je gezin een lunch in de tuin kunnen organiseren!

Dit zijn enkele tips en trucs voor een op en top geslaagde lunch met je gezin in de tuin!

Een themalunch

  • Alice in Wonderland: dat is het ideale thema voor een lentelunch in de tuin. Bloemen, polkadots en levende kleuren... Ere aan de mix and match trend!
  • Royale picknick: wil je een origineel decor? Beschilder de placemats met een laagje matte zwarte verf waarop je met krijtjes kunt schrijven. Poets het bestek tot het glanst, pluk wat bloemen uit de tuin en experimenteer. Dat levert een elegante lentedecoratie op met een majesteitelijke toets.
  • Picknick in het bos: als je een sfeer zoekt die helemaal uit de band springt, ga dan voor een rustieke decoratie met aardewerk servies en wat je zoal in de tuin kunt vinden, zoals mos, boomschors, paddenstoelen, eikels...
  • Romantische lunch: organiseer een chique picknick met porseleinen servies en kannen die je kunt gebruiken als vazen voor de bloemen. En wat ga je eten? Maak heerlijke gebakjes of meringue cupcakes met lemon curd.

Een tuinlunch met je gezin: enkele tips

 • Als je een regelrechte picknick met je gezin organiseert, vergeet dan niet een deken of tafelkleed mee te nemen om op te zitten. En maak je geen zorgen over vlekken van gras of eten, want die krijg je er snel uit door gewoon een machine te draaien met Ariel!
 • Wie gaat picknicken met familie weet dat er met de vingers zal worden gegeten! Geef daarom de voorkeur aan voedsel dat weinig of geen servies vergt, zoals gezonde en originele sandwiches en gezonde hapjes en dips.
 • Voor een lunch in de tuin gebruik je liever glazen dan plastic bekers, want die riskeren om te vallen in de wind... en eindigen altijd bij het afval!

Lunchen in de tuin: iedereen naar buiten!

Om er zeker van te zijn dat iedereen het naar zijn zin heeft, organiseer je spelletjes in de tuin na de lunch: een voetbalwedstrijd of frisbee... keuze genoeg. Je zou ook nog een schattenjacht voor de kinderen kunnen verzinnen!

En als je totaal van de zon wilt genieten terwijl de kleintjes in de tuin spelen, vergeet dan niet de avond daarvoor je benen te scheren!

En jij, wat zijn jouw tips en trucs voor een geslaagde tuinlunch?