Een kinderkostuum voor Halloween is snel zelf gemaakt

Gezin
5/10/2018
Voor Halloween hebben de kinderen een kostuumpje nodig. Je wilt ze een originele vermomming bezorgen, maar er ook weer geen handenvol geld aan uitgeven. Met deze eenvoudige ideetjes kun je ze makkelijk en goedkoop verkleden!

Help! Het lang verwachte Halloween feest nadert en je hebt nog steeds geen kostuumpje voor je kind? Geen paniek! Het is geen heksentoer om een originele pompoen voor Halloween te maken, en dus ook geen kunst om een snel klaar kostuumpje voor Halloween in elkaar te flansen dat alle vriendjes van je kinderen groen van jaloezie zal maken! Je zult zien dat je nog tijd over hebt voor het klaarstomen van een dessert voor Halloween en andere snoepjes!

Een snel klaar kostuum voor Halloween uitkiezen

Voordat je de naaimachine bovenhaalt wil je er zeker van zijn de vermomming uit te kiezen die je kind graag zal willen dragen. Je gaat immers geen urenlang koeienvlekken op de pyjama van je zoontje tekenen als hij liever een tijger is! Dus: "Waarin wil je dit jaar verkleed gaan?"

Als je wilt vermijden dat je kind iets antwoordt in de zin van: "een heel speciaal kostuum van dit of dat stripfiguur dat van kleur verandert en licht weerkaatst in het donker" (kortom, het soort kostuum dat je maanden geleden al had moeten bestellen), vind je hier enkele ideetjes als suggestie voor een snel klaar en vooral eenvoudig kostuum voor Halloween. 5 ideeën gegarandeerd zonder naaimachine!

De superheld(in)

Joepie, de superhelden zijn helemaal in! Dat is geweldig nieuws, want met een lijfje of strak zittende pyjama, een cape, masker, ceintuur en een mooi logo (waarom niet de eerste letter van de voornaam van je kind?) kom je al heel ver. Grof genaaid of tijdelijk met dubbelzijdige tape op de borst geplakt en kijk: je kind verkleed in Superheld of Superheldin! Nu kun je ze als redders het universum insturen!

Een mummie

Een mummie is de perfecte noodoplossing voor een Halloween kostuum in een handomdraai. Je snijdt wit crêpepapier in stroken en hupsakee... je rolt er je kind mee in. Vergeet niet een beetje ruimte open te laten ter hoogte van de ellebogen en de knieën, anders verliest je mummie bij de minste beweging zijn griezeleffect als hij onderweg al zijn verband verliest! En natuurlijk laat je een spleet open voor de ogen.

De piratenleider

Verander je kind in piratenleider! Een wijdvallende witte bloes, een rode broek, een lapje voor één oog en een paar met je oogpotlood getekende littekens. Nu hoef je het alleen nog een paar piratenkreten aan te leren ("Aaaahh! Mijn schat! Mijn roversschip!") en klaar is kees. Een hoed van gekleurd papier flans je snel in elkaar: daarvoor hoef je maar een boot te plooien van origami of twee vellen bruin, zwart of rood papier samen te nieten. In dezelfde zin van snel klaar en praktisch kostuum kun je hetzelfde principe toepassen voor de piratenlaarzen: ter hoogte van de enkels niet je twee vellen papier samen om de sneakers van je geduchte zeerover te verstoppen!

De magiër of tovenares

Je hebt niet meer nodig dan een paar geladderde panty's of een gescheurde legging en een oud zwart jurkje of lang T-shirt dat je onderaan in punten knipt om er een angstaanjagende magiër of tovenares mee te verkleden. Voeg er nog een ceintuur aan toe, een groenachtige fond de teint, grote zwarte wallen onder de ogen en laat de kinderen zelf een hoed maken van een groot stuk soepel karton. Zo gepunt als maar kan!

Het spook

Voor het spook heb je niet meer dan een oud laken en een schaar nodig! De rest zit hem in het acteurstalent van je bengel als hij de buren met zijn boegeroep op stang weet te jagen...

De outfit voor Halloween is klaar: nu de make-up nog!

Kinderen hebben een gevoelig huidje. Anticipeer door van tevoren hypoallergeen schmink op basis van water te kopen voor een eenvoudig opmaken van je kind voor Halloween.

Als je kind op school wordt geschminkt; geen paniek, over het algemeen wordt er in de scholen wel goed gelet op de producten die ze gebruiken.

Kleurvlekken over het hele T-shirt? Halloween schmink voor kinderen is gewoonlijk niet erg vet, maar hardnekkige vlekken gaan eruit met een goed wasmiddel. Zo gaan ook de vlekken rond de wastafel snel weg met een doeltreffend schoonmaakmiddel.

Prettig Halloween feest!

Welke Halloween outfit kies jij voor je kinderen?