Een geslaagd weekend met je gezin

Gezin
30/11/2018
Elk weekend hetzelfde programma… Is er een beetje de sleur ingekomen? Pas dan eens deze trucjes en ideetjes toe voor een weekend met je familie dat helemaal uit de band springt!

Zin in een geslaagd weekend met je gezin, twee volmaakte dagjes? Geniet van de rust en ga eens iets anders te doen… alsof het vakantie was!

Bereid het programma voor je familieweekend voor

  • Begin met het bepalen van de duur van je ‘vakantie': bijvoorbeeld vanaf vrijdagavond 19 uur tot maandagochtend 7 uur.
  • Pas je agenda zo aan dat je de huishoudelijke taken die je normaal gesproken in het weekend doet tot het minimum beperkt: bestel de boodschappen online en laat ze op vrijdagavond vóór 19 uur thuis afleveren, en de was doe je gewoon op de avonden van de volgende week.
  • Zoek ideeën voor makkelijk en snel klaar te maken gerechten om vooral geen uren in de keuken te hoeven staan. Beter nog: bereid ze van tevoren.

Breng wat fantasie in het dagelijks leven

  • Is er geen sprake van dat je de match of de training van je kinderen op zaterdagochtend mist? Maak er dan een gezellig familie-uitje van in plaats van iets wat nou eenmaal moet! Hup, iedereen de tribune op, met een grote kop warme chocolade!
  • Geef de maaltijden met je gezin een spectaculaire draai door de favoriete gerechten van elk familielid voor te schotelen. Je zou ook van de gelegenheid gebruik kunnen maken om de familierecepten aan je kinderen door te geven, voor een oergezellige middag met je hele gezin!
  • Wissel jullie kamers uit! Dat is een amusante manier om wat fantasie te brengen in jullie traditionele familieweekends. Je kunt ook tenten opzetten in de woonkamer met lakens en kussens, waar iedereen zich kan verschuilen bij het vallen van de avond… Net als op de camping tijdens de vakantie!

Ieder diertje zijn pleziertje

  • Stel een lijstje op van wat elk van jullie plezier zou doen, en trek er wat tijd voor uit in jullie agenda voor het weekend.
  • Gooi het eens over een andere boeg: sta twee keer zoveel schuim of speelgoed toe in het bad van de kleinsten of sta de oudsten toe om mee te lopen wanneer je ‘s zondags gaat joggen.

Gooi de deuren open!

  • Bereid enkele snacks en verse fruitsapjes voor en stel de buren (en hun kinderen) voor om langs te komen voor een geïmproviseerd feestje!
  • Een geslaagd weekend met je gezin, dat is eerst en vooral van het samenzijn genieten. Stel je vrienden en de rest van de familie voor om langs te komen voor een partijtje gezelschapsspelen of een avondje film kijken bij jullie thuis … Dat wordt lachen!

En jij, wat is jouw ideale programma voor een weekend met je gezin?