De kleintjes buiten laten spelen

Gezin
19/12/2018
Kleintjes kun je makkelijk happy maken … Dit zijn onze ideeën voor leuke spelletjes in de buitenlucht!

Zijn je kinderen de hele winter binnen gebleven? De eerste zonnestralen zijn de gedroomde kans om ze zich een goed uit te laten leven in de frisse lucht! Het organiseren van buitenluchtspelletjes ligt niet altijd voor de hand. Geen paniek: met deze ideeën kun je makkelijk enkele spelletjes voorbereiden. De nieuwsgierigheid van de kleintjes zal worden gestimuleerd en ze zullen minstens een paar uur prettig bezig zijn …

1. Een picknick met knuffels

Ontdek deze nieuwe versie van een klassieke buitenactiviteit! Nodig de vriendjes van je kinderen en hun ouders uit voor een picknick in de tuin of het park in de buurt. Vraag alle kleintjes hun lievelingsknuffelbeest mee te brengen en de ouders om een huisgemaakt gerecht. Spreid tafellakens of dekens uit op het gras, zodat je er makkelijk kunt bij gaan zitten. Het voordel van een picknick? Terwijl de kinderen samen spelen kun jij gezellig babbelen met andere ouders … Iedereen heeft het naar zijn zin!

2. Een knutselworkshop

Trek je klusplunje aan en spreek je creativiteit aan! Zorg voor kartonnen dozen en grote vellen papier in de tuin en geef de kinderen waterverf in allerlei kleuren. Laat ze gigantische schilderijen maken, huisjes van karton … laat ze aan hun eigen verbeelding over! Verfborstels hoeven niet: de kleintjes zullen het dolletjes vinden om hun handen en voeten in de verf dippen, zich erin te rollen en elkaar te besmeuren … Gooi hun kleertjes achteraf in de wasmachine met Ariel 3in1 Pods om korte metten te maken met alle vlekken.

3. Een schattenjacht

Wek hun nieuwsgierigheid met dit openluchtspelletje dat even amusant als mysterieus is. Richting het park of het dichtstbijzijnde bos! Geef elk kind een kaart met de lijst van voorwerpen die het onderweg moet vinden: een blad van een boom, een denappel, een spinnenweb, een paardenbloem … Je kleine avonturiers zullen het fantastisch vinden om vrij te mogen rondlopen om hun schatten te zoeken. Bovendien zal deze speelse buitenactiviteit de kleintjes aanmoedigen de wereld te gaan verkennen.

4. Een wedstrijd

Nodig de vriendjes van je kinderen uit en vraag iedereen zijn favoriete speelgoed mee te brengen: een scooter, een fietsje of een driewieler. En nu naar de oprit voor de garage (met het hek dicht!) of naar het park. Teken met krijt een startlijn en plaats enkele potjes of hindernissen voor een wat moeilijker en amusanter parcours. De eerste die bij de finish aankomt heeft gewonnen. Drie, twee, één … start!

En jij, hoe houd jij de kleintjes bezig zodra het zachter weer wordt?