Creatieve ideeën voor het zoeken van paaseieren

Gezin
2/10/2018
Dit jaar vieren we Pasen met een nieuwe, maar amusante manier van paaseieren zoeken... chocolade-eitjes. Van start!

Begin met het voorbereiden van kaarten met aanwijzingen, die je uitschrijft of in de vorm van foto's op de kaart plakt. Naargelang de leeftijd van de kinderen, zul je ze moeten begeleiden bij het zoeken naar de eieren, tot ze de grote schat vinden.

Bij elke gevonden aanwijzing, vervang je de kaarten door een mooi paasei. Om de kinderen geboeid te houden, mag je vooral niet vergeten hoe belangrijk hun leeftijd is: hoe jonger ze zijn, des te korter moet je het spel houden. En als ze verlekkerd zijn op chocolade, is een grondige tandenpoetsbeurt essentieel om hun gebitjes te beschermen!

Nodig hun neefjes, nichtjes en beste vriendjes uit om deze schattenjacht nog prettiger te maken.

Nu moet je ook nog bepalen waar je de kinderen gaat laten spelen.

Onder het maanlicht

Kinderen worden aangetrokken door het donker: in het donker gaan ze snel giechelen, want ze vragen zich popelend af wat hen te wachten staat... Op een nacht met volle maan, kun je de schat verstoppen in de tuin of de patio. Gebruik fakkels om de sfeer en het spel nog spannender te maken. De kinderen zullen het gevoel hebben echte detectieven te zijn!

In een ballenbad

Wat is dollere pret dan een klein zwembad met ballen! Dat vergt niet veel voorbereiding, je moet alleen even de tijd nemen om wat eitjes midden in het ballenbad te verstoppen. Zodra de kinderen eraan komen, stel je ze voor in het ballenbad te springen en daar hun beloning te vinden.

In huis

De veiligste kamers in huis zijn natuurlijk altijd een goede keuze! De keuken? Dat is een slecht idee, want daar kunnen gevaren schuilen. De bank, het tijdschriftenrek, de boekenkast of het hoekje van de knuffelbeesten zijn ideale plekjes voor het verstoppen van de aanwijzingen, en van de paaseieren natuurlijk.

Met grappige piñata's

Waarom zou je ze niet voor Pasen inzetten? Je zult verscheidene piñata's nodig hebben. En elk daarvan moet gekleurde papiertjes, snoepjes en een nieuwe aanwijzing bevatten voor het vinden van een paasei of een ander voorwerp dat de kinderen recht geeft op het stukmaken van een volgende piñata. Ga zo door tot ze de schat gevonden hebben.

Op het strand

In de paasvakantie gaan veel gezinnen naar de zee om van de eerste mooie lentedagen te genieten. Behalve alle andere leuke dingen die je op het strand kunt doen, kun je ook het paaseieren zoeken aan het strand organiseren. In een emmer of een zandkasteel, in een parasol of een picknickmand, onder een badhanddoek: allemaal perfecte plekjes om paaseieren te verstoppen!

Spreek je verbeeldingskracht aan om van de paasvakantie een onvergetelijk moment te maken!

En jij, heb jij ook tips en ideeën voor een spannende schattenjacht?