Zomerse waterpret

Zomerse waterpret

In de zomer geniet iedereen van de zon en kunnen jouw kinderen weer lekker buiten spelen. En wat is leuker en verfrissender dan spelen met water? Leuk om thuis te doen, maar ook op de camping! Lekker in het leven geeft je de zomerse waterpret tips.


Hand- en trefbal met waterballonnen
Water is altijd een succesvol ingrediënt in kinderspelletjes. Wat is er leuker dan een gevecht met waterballonnen? Niets? Maar wat denk je van waterballonhandbal? Maak twee teams, zet een veldje uit (met stoepkrijt of pionnen) en leg een voorraadje waterballonnen aan. Elk team krijgt een lege emmer als doel. Let op, de ballon mag de grond niet raken! Misschien nog wel leuker is natte sponzen-trefbal. Wel op tijd bukken hè!

Spetterende sponzen-estafette
Estafettes zorgen voor extra spanning en sensatie. Vooral als je ook nog binnen een bepaalde tijd een opdracht moet voltooien. Speel de sponzenrace! Tip: je kunt ook een dweil of kleine handdoek gebruiken. Elk team moet binnen een bepaalde tijd (bijvoorbeeld 2 minuten) de lege emmer aan de overkant vullen door ’de natte doek of spons’ door te geven en boven de emmer uit te wringen. Jij kunt gewoon vanaf je ligbedje de tijd bijhouden. Maar pas op, als scheidsrechter ben je natuurlijk ook een erg aantrekkelijk doelwit!

Obertje spelen
Je kent ze wel, obers met een vol dienblad, die voetje voor voetje over het terras schuifelen. Niks daarvan. Tijdens dit spel is het rennen geblazen! Zet een dienblad vol met plastic bekertjes met water. Span een zeil of doek aan een waslijn of touw. Degene die achter het doek langsloopt moet het blad boven de waslijn houden én zoveel mogelijk water naar de andere kant brengen. De tegenpartij gooit of spuit de bekertjes met ballen of waterpistolen van het blad. Zeker weten dat jij als toeschouwer (of deelneemster) ook dikke pret hebt! En je kunt vast ook wel een koud colaatje bij één van die (natte) obertjes bestellen.

Lekker vies worden met water en bloem
Een beetje vies worden mag heus wel bij kinderspelletjes, want je spoelt alle viezigheid er tijdens het spelen wel weer af. Hoe werkt dit water en bloem-spel? Doop je hoofd in een emmer met water en pak vervolgens twee handen vol bloem. Je houdt je volle handen recht boven je hoofd, terwijl je zo snel mogelijk terug naar de verzamelbak rent. Wie het meeste bloem naar de overkant brengt is de winnaar. Tip: speel dit kinderspelletje in zwemkleding!

Pampers Active Fit
Pampers® Premium Protection Active Fit
(207)

Blijft droger en gaat minder hangen*

Ontdek nu!

Waterpingpong of bowling
Vul twee lege bierflesjes met water en leg hier een pingpong balletje op. Wie als eerste het balletje van de ander van het flesje spuit met zijn plantenspuit of waterpistooltje heeft gewonnen. Of speel het waterbowlspel. Vul per deelnemer een grote plastic (frisfrank)fles met water. Laat de dop eraf. Gooi de fles met een tennis-, volley- of voetbal om. Degene die de fles 'verdedigt' mag de fles pas weer rechtzetten als hij de bal gepakt heeft. Wie het meeste water kwijt is heeft verloren.

Snoephappen
Ouderwets snoephappen blijft leuk. Wat heb je ook al weer nodig? Een teiltje met water en wat harde snoepjes (zuurtjes, boterbabbelaars). Je neus met je vingers dicht houden mag, in elk geval de kleintjes! Je kunt ook variëren met de hoeveelheid water die je in de teil doet, zodat de kleintjes een eerlijke kans krijgen en de grotere kinderen wat meer uitgedaagd worden.

Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Wil je hier meer over weten, lees dan het artikel "Waarom spelen zo belangrijk is" op Pampers.nl.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279