Zo organiseer je een fantastisch verjaardagsfeest voor een puber!

Zo organiseer je een fantastisch verjaardagsfeest voor een puber!

Een puberpartijtje organiseren is geen makkie. Pubers veranderen immers voortdurend van gedachten en zijn vaak overgevoelig. Je hebt er dus alle belang bij om er een knalfeest van te maken. Anders ben je zomaar oubollig of erger nog ... voelen ze zich gedist ten overstaan van al hun vrienden. Maar geen paniek, met onze tips kom je een heel eind.


Verrassing of niet?

Je puber houdt ervan om thuis vrienden uit te nodigen en is eerder rustig van karakter? Dan is een verrassingsfeest een prima idee. Vraag misschien ook de hulp van zijn beste vriend of vriendin zodat je de juiste gasten uitnodigt. Heb je eerder een onvoorspelbaar en prikkelbaar exemplaar in huis? Dan is een verrassing geen goed plan. Een crisis is wel het allerlaatste wat je wilt! Organiseer dus niets achter zijn rug om en vraag wat hij het liefst wil. Of geef hem zelf de touwtjes in handen. Het blijft tenslotte de bedoeling dat hij het zelf leuk vindt, toch?

De feestlocatie

Wil je een zaaltje huren? Houd er dan rekening mee dat de prijzen al snel kunnen oplopen. Een uitstapje? Klinkt verleidelijk maar is ook niet zonder risico. Activiteiten zoals een klimparcours, karten, bowlen, geocaching of een bakworkshop doen het erg goed. Of al eens gedacht aan een raadselachtige 'Escape Room'? Fun gegarandeerd! Een picknick in het park met ijsjes, een gitaar en leuke spelletjes is bij mooi weer ook zeker een voltreffer!

Fiesta ... a casa

De beste oplossing is nog altijd het feestje thuis te organiseren, op bekend terrein dus. Dat maakt het vaak een stuk makkelijker. Je moet natuurlijk wel wat ruimte hebben. Maar met de meubels aan de kant, moet dat zeker lukken. Vergeet ook niet om waardevolle en breekbare dingen weg te zetten. Een grote tuin? Ook dat is een ideale locatie! Een heerlijke barbecue, verfrissende drankjes, ligstoelen, spelletjes, wat slingers en klaar is Kees! Om de dag supercool af te sluiten: achter in de tuin een tent waar de feestvierders samen de nacht kunnen doorbrengen. En om het helemaal af te maken: span een groot wit laken en projecteer er een film op.

Wie nodig je uit?

Alleen de familie, alleen de vrienden of allebei? Moeilijke keuze! Ook hier geen pasklaar antwoord. Praat erover met het feestvarken. Het is tenslotte zijn feest en niet dat van jou. Zet papieren uitnodigingen in elk geval uit je hoofd. Je puber brengt zijn dagen voor een scherm door en is dus altijd en overal online. Maak dus een evenement aan op social media. Maak wel een gesloten en beperkte groep aan als je die dag geen honderden onbekenden voor je deur wilt! Vraag de gasten om even te bevestigen, bijvoorbeeld via sms. Zo kun je voldoende eten en drinken inkopen. Maak ook meteen een online fotoalbum aan om de mooiste herinneringen te delen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Thema? Geen probleem.

Laat je creativiteit de vrije loop en vraag de mensen uit je omgeving om leuke ideeën. Denk bijvoorbeeld aan een dresscode uit een tv-serie, een fotoshoot met verkleedkleren of grappige accessoires, een make-upsessie met blinddoek, karaoke of een blinde test. Fan van een bepaald programma op tv? Laat de gasten het naspelen! Geheid lachen geblazen!

Het verjaardagscadeau

Misschien kijkt de jarige hier nog wel het meest naar uit. De makkelijkste manier is om iedereen te vragen geld bij elkaar te leggen. Maar welk cadeau kies je dan? Geen eenvoudige klus als de jarige niet echt een passie of hobby heeft. Tablets, smartphones, hoverboards, connected devices of concerttickets blijven het goed doen. Of laat het feestvarken zelf een cadeau kiezen! Niet echt een verrassing, maar wél tevredenheidsgarantie.

Tijd voor taart!

Als het om eten gaat, zijn tieners vaak niet zo veeleisend: (zelfgemaakte) pizza of pita, hotdogs, hamburgers, pastasalades, chips en hartige taart zijn meestal voltreffers. En als toetje? Variëren is de boodschap: brownies, een toren van pannenkoeken of pancakes, popcorn, muffins, fruitspiezen enz. En in plaats van chocoladetaart eens een heerlijke cheesecake. Vergeet ook niet om voor lekkere mocktails te zorgen.

Geen inspiratie meer? Op Pinterest vind je een schat aan informatie. Decoratie, recepten, activiteiten, vlaggetjes om af te drukken ... Er is keuze te over!

En jij? Welke tips voor een geslaagd puberpartijtje wil jij met ons delen?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven