woord-oorsprong-carnaval

Waar komt carnaval vandaan?

Waarom vieren we eigenlijk carnaval? Waar komt dit feest vandaan? Lees snel verder en ontdek de antwoorden op al je vragen.


Oorsprong van het woord carnaval

Carnaval is de naam voor het feest dat drie weken voorafgaand aan de vastentijd plaatsvindt. De oorsprong van carnaval vinden we in Griekenland. Apokries was in het oude Griekenland een periode waarin men zich onthield van het eten van vlees. Apokries is dan ook een afkorting voor de uitdrukken ‘onthouden van vlees’.

Geschiedenis van carnaval

Wanneer je carnaval hoort zal je gelijk aan verkleden, feesten en lekker eten en drinken denken. Zoals we al eerder aangaven ligt de oorsprong van carnaval in Griekenland. Iedere dorp of stad in Griekenland heeft dan ook zijn eigen tradities voor het vieren van Carnaval.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • In Patras, duurt het carnavalsfeest maar liefst 2 maanden. Dit is één van de grootste vieringen van Carnaval in heel Europa.
  • In het plaatsje Thiva wordt jaarlijks tijdens carnaval een ‘huwelijksdorp’ gevierd. Ook vieren zij Tsiknopempti, een special dag waarop enorme hoeveelheden vlees gegeten worden in aanloop naar de vastenperiode.
  • Het Moschato carnaval is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste Carnavalsviering in Athene.

Carnavalsoutfit

Ga je dit jaar carnaval vieren, maar weet je nog niet welke carnavalsoutfit je aan wil? Er zijn verschillenden ideeën te vinden en voor je het weet steel je de show met je geweldige outfit! Na het feesten is je carnavalsoutfit zo weer schoon met een sterk wasmiddelen kan het de kast in voor volgend jaar.

Vier jij carnaval? Vertel het ons hieronder.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

erp11

gemeld

heb altijd gedacht dat het van Vastenavond kwam en dit is de dag voor Aswoensdag en dan begint de 40 dagen vasten en die eindigt weer net voor Pasen, op Vastenavond ging me dus feesten voor het laatst voor de vasten, dit alles hoort bij het Rooms Katholieke geloof.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279