Welke Halloween film kijken jullie?

Welke Halloween film kijken jullie?

Met Halloween kunnen jullie lekker samen griezelen vanaf de bank met deze kindvriendelijke Halloween films!


Enge films kijken is leuk om tijdens Halloween met het gezin te doen, maar natuurlijk moet je wel je grenzen kennen. Bloederige, onverwachte dingen en enge personages kunnen een diepe en traumatische indruk maken op je kinderen. Als ouder wil je natuurlijk wel dat het leuk blijft voor je kind, dus welke Halloween film is het meeste geschikt om te kijken met de kinderen tijdens een griezelavond?

The Nightmare Before Christmas

Deze moderne klassieker van Tim Burton komt uit 1993 en is een van de weinige films die zowel geschikt is om te kijken met Halloween én met Kerst. De stijl van Burton is iets waar je wellicht even aan moet wennen, maar deze Halloween film is een absolute aanrader. Óók met Kerst! Let op: Oogie Boogie, de bad guy in het verhaal, kan met zijn met-maden-gevulde-lichaam even schrikken zijn voor kleine kinderen.

Addams Family

Er is niets eng-engs aan de Addams Family, een verfilming uit 1991 van de gelijknamige televisieserie van way back when. Voor zowel jong als oud is de reünie tussen de jarenlang vermiste Uncle Fester met zijn familie een garantie voor anderhalf uur plezier aan zwarte humor.

Sleepy Hollow (1999)

Gebaseerd op het klassieke verhaal The Legend of Sleepy Hollow van Washington Irving. Leraar Ichabod Crane komt naar het dorpje Sleepy Horror en raakt betrokken bij de oude legende over de Ruiter Zonder Hoofd die mensen onthoofd. Geen zorgen, alles loop goed af.

Casper

Een jong meisje trekt met haar vader in een oude, enge villa. Hier raakt ze bevriend met het spookje Casper: ideaal materiaal voor een Halloween film! Gebaseerd op de bekende tekenfilms en zeer kindvriendelijk.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

The Witches

In de verfilming van de klassieker van Roald Dahl wordt Sebastian van jongs af aan gewaarschuwd door zijn oma voor heksen. En terecht! Misschien niet geschikt voor de allerkleinsten in verband met de scene waar de Opperheks (geniaal vertolkt door Angelica Huston) haar masker afzet. Los daarvan een grote aanrader als Halloween film!

Boo to you too, Winnie the Pooh!

Knorretje heeft nog nooit Halloween gevierd omdat hij te bang was, en dus organiseert de groep een minder enge variant van het feest. Vol kindvriendelijke spanning en sensatie, want natuurlijk gaat alles mis en moeten de vrienden op zoek naar Knorretje, die alsnog bang gevlucht én verdwaald is.

Scared Shrekless

De groep sprookjesfiguren vertelt elkaar enge verhalen omdat het Halloween is. Alle films en specials (bijvoorbeeld Shrek the Halls voor Kerst) van de Shrek-serie zijn geschikt voor zowel de allerkleinsten in luiers als hun ouders.

FrankenWeenie

Een heerlijke parodie en ode uit 2012 aan de klassieker Frankenstein uit 1931, maar wel doordrenkt met het hartverscheurende thema over het verliezen van een huisdier.

Wat is jouw favoriete Halloween film om samen met je kinderen te kijken?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279