Wat te doen tegen vakantieverveling van de kids

Wat te doen tegen vakantieverveling van de kids

Eerste hulp bij verveling nodig? Lekker in het Leven geeft je anti-verveeltips voor tijdens de vakantie.


Mini kerstboom in kinderkamer
Leuke dingen doen in de kerstvakantie? Verras jouw kids met een minikerstboom op hun slaapkamer. Je kunt samen uitgebreid kerstversieringen maken met wc-rollen, wattenbolletjes, popcorn, zilverfolie en andere dingen die je gewoon in huis hebt liggen. Zo wordt de kerstvakantie absoluut niet saai!

Puzzels en wc-rollen pimpen
Je hebt vast nog wel een oude puzzel in huis. Laat de kinderen de puzzelstukjes verven en met glitters versieren. Laat goed drogen. Haal overtollig verf tussen de stukjes weg met een mesje of schuurpapier anders passen ze niet meer op elkaar. Tip: spuit, ter bescherming, een beetje haarlak over de puzzel. Lees hier hoe jouw kids van lege wc-rollen mooie sneeuwsterren kunnen knutselen.

Maak een alfabet wandeling
Hangerige kinderen? Hop, warme kleren aan en allemaal naar buiten! Ga leuke dingen doen. Kies een letter uit het alfabet en vind zoveel mogelijk dingen die met deze letter beginnen. Of ga het hele alfabet af. Zoek dus eerst iets met een A, dan B en ga zo maar door: auto, bezem, cirkel, dak.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Achterstevoren dag
Stimuleer de creativiteit van jouw kids met dit kinder spel, roep de dag uit tot een ‘achterstevoren dag’. Dit betekent dat kleren achterstevoren worden aangetrokken, je achterstevoren loopt, praat en eet! Je begint de dag dus met het avondeten, het toetje eerst! Tip: prik ook alvast een ondersteboven of binnenstebuiten dag.

Onzichtbare inkt
Schrijven en tekenen saai? Niet met onzichtbare inkt! Doop een vulpen of cocktailprikker in citroensap en laat je kids een brief schrijven of een schatkaart maken. Maak het papier warm met een strijkijzer of houd het vlak bij een kaars om de inkt tevoorschijn te toveren. It’s magic! Tip: laat de cocktailprikker even weken, anders prik je door het papier.

Anti-verveelkit
Stel een anti-verveel survivalkit samen waar je altijd een greep uit kunt doen als je kids niet weten wat ze moeten toen. Stop er een pakje speelkaarten in, en potloodjes, een notitieboekje, een ballon (voor het spel ‘mag de grond niet raken’), een stuk touw, 2 dobbelstenen en stickers. Ook leuk, een kleine harmonica, een zandloper of een paar knikkers. Tip: doe het in een leeg blikje.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279