Wat kunnen we doen tijdens Koningsdag?

Wat kunnen we doen tijdens Koningsdag?

Hebben jullie dit jaar geen zin om de vrijmarkt af te struinen? Geen nood, er zijn genoeg leuke alternatieven te verzinnen!


Natuurlijk is het fijn om een extra dag vrij te zijn tijdens een werkweek. Hoewel de meivakantie het weekend na Koningsdag begint, zijn alle scholen op 27 april natuurlijk ook gesloten. Dit moment kun je besteden om met je kind(eren) alvast een selectie van kleding voor op vakantie te maken. Gaan jullie thuis lekker aan de slag of gaan jullie op pad? Los van het struinen over de vrijmarkt (of het zelf verkopen van speelgoed) zijn er door het land verschillende evenementen waar kinderen van harte welkom zijn! Overal in het land worden activiteiten en evenementen georganiseerd waar zowel jong als oud welkom is.

In en buiten de steden

In Tilburg kunnen jullie bijvoorbeeld oldtimers kijken tijdens de traditionele Oranjerally, onderdeel van een breed programma vol muziek en andere activiteiten die de hele dag doorgaan. In Alkmaar is kinderkermis, wat voor meerdere steden geldt: natuurlijk is het in de grote steden druk met feestgangers maar overal kunnen jullie terecht voor vrijmarkten. Hoe vroeger, hoe beter! Buiten de steden zijn overal fietsoptochten, straattheater, live muziek, optredens en exposities. Het is aan te raden om de lokale krantjes en websites in de gaten te houden en vraag het vooral op school even na of er in de buurt nog iets leuks wordt gedaan. Kinderen spelen het liefst met hun vriendjes en vriendinnetjes, ook op Koningsdag. Dit geeft jou nog wat ruimte om zelf ook even rond te kijken en misschien zelfs een drankje te doen!

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Dieren kijken

Alle kinderen houden van dieren, dus waarom niet lekker een dagje naar de dierentuin of het Dolfinarium? In Emmen is de nieuwe dierentuin Wildlands sinds kort open, en in steden als Amersfoort en Rotterdam zijn de dierenparken ook ruim opgezet zodat zowel de bezoekers als de bewoners van het park genoeg ruimte hebben. Artis in Amsterdam is een echte stadsdierentuin, maar met Koningsdag iets moeilijker te bereiken door het beperkte trein- en tramvervoer die dag. Harderwijk is in dat opzicht een goed alternatief: loop langs de dijk, hap wat kibbeling en ga langs bij de dolfijnen! Natuurlijk zal er die dag in het dorp zelf ook genoeg te doen zijn, dus jullie kunnen er een dag zoet mee zijn.

Anne Frank Huis

Een echte aanrader voor wie zich altijd liet tegenhouden door de lange rijen: Koningsdag is een ideaal moment om het Anne Frank Huis te bezoeken! Er staat niemand in de rij omdat toeristen zich mengen in het feestgedruis op de grachten en je kunt als het goed is zó doorlopen. Denk ook eens aan de bekende torens in de Nederlandse steden: van bovenaf hebben jullie een topuitzicht over de stad en omgeving en de kans is klein dat je in de rij hoeft aan te sluiten. Maar vergeet natuurlijk niet je verse, oranje outfit!

En, wat doen jullie dit jaar met Koningsdag?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

blondine

gemeld

Leuke tips weer voor een mooie koningsdag, hopelijk is het weer ook weer goed.

  • melden
Vrouwen onder elkaar, praat mee!