Kerstboom zetten

Wanneer is het tijd om de kerstboom op te zetten?

Ben jij er al weer aan toe om de kerstboom op te zetten? Wij vertellen je wanneer je dit het beste kunt doen en waarom.


Sinterklaas is nog maar net voorbij of de voorbereidingen voor Kerstmis beginnen al! De winkelstraten zijn zelfs vaak in november al versierd met kerstversiering. En hierdoor vragen we ons ook steeds eerder af wanneer kunnen we de kerstboom kunnen opzetten? Wij geven je graag tips!

De geschiedenis van het kerstboom opzetten

Om beter te begrijpen wanneer je de kerstboom kan zetten geven we je graag een kleine geschiedenisles. De traditie van het kerstboom opzetten komt van oorsprong uit de Germaanse landen tijdens de Renaissance. Pas in de 19de eeuw werd het optuigen van de kerstboom wijd verspreid in de andere westerse landen.

Aan het begin van de 19de eeuw maakte men zich nog geen zorgen over het tijdstip waarop de kerstboom gezet moest worden. Volgens de Katholieke traditie werd de kerstboom toen namelijk pas op 24 december gezet. De afgelopen decennia heeft de traditie van het kerstboom optuigen zich verder ontwikkeld. Maar, er is nog steeds een grote periode tussen begin november, wanneer de kerstversiering in de winkelstraten hangt, en 24 december. Rest ons dus nog steeds de vraag wanneer is het tijd om de kerstboom te zetten?

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Wanneer de kerstboom zetten?

Het kiezen van de juiste datum waarop je de kerstboom gaat zetten is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste twee zaken die je dient te overwegen voor het zetten van de kerstboom zijn je budget en welke soort kerstboom je wilt. Het kopen van een kerstboom in de laatste weken van december is bijvoorbeeld duurder dan wanneer je hem wat eerder aanschaft.

Daarnaast is het plaatsen van de kerstboom zeer afhankelijk van welke soort kerstboom je kiest. De bij vele favoriete Nordmann-spar heeft als voordeel dat hij weinig naalden verliest. Om te zorgen dat de boom er de hele Kerst mooi uit blijft zien, wordt aangeraden de Nordmann niet langer dan 2 weken voor Kerst te zetten.

De fijnspar is ook een goede optie als kerstboom. Deze boom heeft als voordeel dat hij een heerlijke geur door de woonkamer verspreidt. Het nadeel van de fijnspar is dat de kerstboom na slechts 2 weken zijn naalden weer kwijt is.

Vuistregel voor het zetten van de kerstboom is dus: 2 weken voorafgaand aan Kerstmis. Nadat de lekker dennengeur uit huis is verdwenen blijft met een luchtverfrisser het huis lekker ruiken.

Weet jij al wanneer je de kerstboom gaat opzetten? Deel het met ons!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Miangelin

Miangelin

gemeld

Heb de kerst al in huis en rond om het huis geplaatst

  • melden

Marjosee

gemeld

Een week voor Kerstmis en ik laat hem staan tot na Driekoningen (6 jan.)

  • melden
cooltje

cooltje

gemeld

De kerstboom en versieringen verleden week gedaan,fezellig weer,allemaal fijne dagen.!!

  • melden

soapie

gemeld

wij hebben de kerstboom en de rest van de versiering gisteren neergezet en opgehangen ...gezellig hoor ... meestal ruim ik het in de eerste week van januari weer op .... fijne feestdagen allemaal !

  • melden
Coccinel

Coccinel

gemeld

Ik heb nog steeds geen kerstboom staan.Wegens veranderingen van slaapkamer op zolder kan ik niet bij mijn spullen.Had gelukkig wel wat lichtsnoertjes elders... \0/

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279